تکنولوژیهای ذخیرهسازی الکتروشیمیایی که امروزه در زندگی مدرن بهکار میروند، از گوشیهای هوشمند گرفته تا وسایل حمل و نقل پایدار، ریشهای عمیق در دوران باستان دارند. در این میان، باتری بغداد (پیل اشکانی) از مرموزترین آثار در تاریخ تکنولوژی باستانی به شمار میرود.
پژوهشگران یک زخم پنهان را کشف کردهاند که یک رویداد فاجعهبار که میلیونها سال پیش زمین را تحت تأثیر قرار داده است را نشان میدهد. این دهانه ۹ کیلومتری که دهانه نادیر (Nadir) نامیده میشود، ۳۰۰ متر زیر کف اقیانوس اطلس مدفون است.
یک کشف انقلابی در اوید بهت مراکش، اولین جامعه کشاورزی شناخته شده در شمال غرب آفریقا را نمایان کرده و درک ما از نقش این منطقه مدیترانهای پیشا-تاریخی را تغییر میدهد. این یافتهها اهمیت مغرب در ظهور جوامع پیچیده در دوره نهایی نوسنگی را برجسته میسازد.
دانشمندان یک دانه باستانی را پرورش داده و به درختی شکوفا به نام “شیبا” تبدیل کردهاند. این درخت ممکن است کلید یک راز کتاب مقدس باشد.
در یک مطالعه مهم، محققان دانشگاه کیپ تاون و موسسه ماکس پلانک برای انسانشناسی تکاملی، ژنوم ۱۳ فرد را که ۱,۳۰۰ تا ۱۰,۰۰۰ سال پیش زندگی میکردند را رمزگشایی کردند. بر اساس یک بیانیه رسمی، این ژنومها شامل قدیمیترین نمونههای انسانی از آفریقای جنوبی میشود.
یک مطالعه جدید با همکاری محققان دانشگاه UCL نشان میدهد که رانش زمین در منطقهای دورافتاده از گرینلند منجر به ایجاد سونامی عظیمی شد که به مدت 9 روز در یک آبدره به نوسان درآمده و ارتعاشاتی را به زمینهای اطراف خود ارسال کرده است.
افتتاحیه اولین بررسی باستانشناسی فضایی در ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) نشان میدهد که چگونه فضانوردان فضاهای زندگی و کار خود را تطبیق میدهند، بینشهایی را برای طراحیهای زیستگاه فضایی آینده ارائه داده و تطبیقپذیری روشهای باستانشناسی را در محیطهای شدید و سخت کاری نشان میدهد.
پناهگاه عظیم سنت پائولی که زمانی نماد ایدئولوژی نازیها بود، اکنون توسعه و تغییر بلندپروازانه جدیدی را در فضای هتل و رستوران پر از سبزه مرسوم، و همچنین پارک بزرگ و «مسیر کوهستانی»، دریافت کرده است.
در امتداد سواحل ولز جنوبی که به عنوان «کانون کشفیات دیرینهشناسی» شناخته میشود، یک مادر و دختر به کشف خارقالعادهای دست یافتند. آنها ردپای یک دایناسور با قدمتی خیرهکننده حدود 200 میلیون سال پیدا کردند که حضور دایناسورها در ولز را تأیید میکند!
بین 635 تا 720 میلیون سال پیش، زمین در شنلی یخی آنچنان ضخیمی پوشیده شده بود که سیاره را به یک گلوله (گوی) برفی واقعی تبدیل کرده بود. با وجود اینکه این دوره یخبندان در آن زمان بهظاهر بیثمر، اما نقشی محوری در ایجاد شرایط لازم برای پیدایش اشکال پیچیدهتر حیات ایفا کرده است.
محققان فکر میکنند که هرم 4600 ساله مصر با استفاده از نوعی بالابر هیدرولیکی ساخته شده است. بر اساس یک مطالعه منتشر شده در PLOS ONE، محوطه اطراف، آبراهها و معماری داخلی هرم پلهای جوسر (Djoser)، همگی استفاده از یک سیستم هیدرولیکی را نشان میدهند.
سنگهای آهک در منطقه مرکاتو سان سِوِرینو در جنوب ایتالیا شواهدی از کاهش اکسیژن اقیانوسی در گذشته را ارائه میدهد. محققان بهتازگی در سنگ آهک ایتالیایی یک سرنخ مهم پیدا کردهاند که به انقراض گسترده زندگی دریایی از میلیونها سال پیش اشاره دارد.
تحقیقات اخیر نشان میدهد که حدود ۴۰۰۰ سال پیش تغییرات عمدهای در مسیر رود نیل رخ داد که منجر به گسترش دشت سیلابی در نزدیکی الأقصر شد و این احتمالاً به موفقیت کشاورزی مصر باستان کمک کرده است و بر محل قرارگیری سایتهای تاریخی تاثیر گذاشته است.
کپیبرداری از مطالب سایت تنها با ذکر منبع و لینک به مطلب موردنظر امکانپذیر است.
کپیبرداری از مطالب سایت تنها با ذکر منبع و لینک به مطلب موردنظر امکانپذیر است.