"شبح آبی" به زودی روی ماه فرود می‌آید [لینک پخش زنده]

“شبح آبی” به زودی روی ماه فرود می‌آید [لینک پخش زنده]

اشتراک‌گذاری:

ماموریت ۱ “شبح آبی” شرکت فایرفلای قرار است پس از یک مانور مداری نهایی، در تاریخ ۲ مارس (یکشنبه، ۱۲ اسفند ۱۴۰۳) در دهانه “Mare Crisium” ماه فرود آید. این ماموریت که حامل ۱۰ ابزار ناسا است، با ردیابی سیگنال‌های GNSS در مدار ماه، از قبل تاریخ‌ساز شده است. برای اطلاع از جزییات دقیق فرود و پخش زنده آن با اِروتِک همراه باشید.

شمارش معکوس ماموریت و مانورهای مداری

ماموریت ۱ “شبح آبی” فایرفلای تنها یک هفته با فرود برنامه‌ریزی شده خود روی ماه در روز یکشنبه، ۲ مارس (۱۲ اسفند ۱۴۰۳))، پس از پرتاب در ۱۵ ژانویه (۲۶ دی ۱۴۰۳) فاصله دارد. این کاوشگر در حالی‌که خود را برای فرود آماده می‌کند، آخرین مانور مداری خود را روز دوشنبه، ۲۴ فوریه (۶ اسفند ۱۴۰۳)، انجام خواهد داد.

این مانور، “شبح آبی” را در مداری پایین و تقریباً دایره‌ای قرار می‌دهد و آن را به سطح ماه نزدیک‌تر می‌کند. حدود یک ساعت قبل از فرود، این فضاپیما “سوزاندن ورود به مدار فرود” خود را انجام می‌دهد و نزول خود را به سمت “Mare Crisium”، حوضچه‌ای در سمت نزدیک ماه، آغاز می‌کند.

جزئیات پخش زنده

ناسا و فایرفلای پوشش زنده فرود را از ساعت ۲:۳۰ بامداد به وقت EST (۱۱:۰۰) در +NASA، تقریباً ۷۵ دقیقه قبل از فرود، ارائه خواهند کرد. این رویداد همچنین از کانال یوتیوب فایرفلای پخش خواهد شد و همزمان با پیشرفت مراحل کلیدی فرود، به‌روزرسانی‌ها از طریق رسانه‌های اجتماعی و وبلاگ ناسا به اشتراک گذاشته می‌شوند.

"شبح آبی" به زودی روی ماه فرود می‌آید [لینک پخش زنده]
مروری بر مسیر ماموریت 1 شبح آبی

آمادگی ابزارها و دستاوردهای اولیه

همه ۱۰ ابزار ناسا که در این کاوشگر هستند، در وضعیت خوبی قرار دارند و آماده بهره‌برداری در سطح ماه هستند. برخی از محموله‌ها از قبل داده‌های قابل‌توجهی را در طول مسیر جمع‌آوری کرده‌اند. دو دستاورد قابل توجه تاکنون عبارتند از:

  • “تجربه گیرنده GNSS قمری” (LuGRE) برای اولین بار در مدار ماه، سیگنال‌های “سیستم ناوبری جهانی ماهواره‌ای” (GNSS) را دریافت و ردیابی کرد – یک رکورد جدید! این دستاورد که به اوج ۲۴۶۰۰۰ مایلی رسید، نشان می‌دهد که صورت‌های فلکی GNSS مستقر در زمین می‌توانند برای ناوبری در مسیر، اطراف و احتمالاً روی ماه استفاده شوند. همچنین قدرت استفاده از چندین صورت فلکی GNSS با هم، مانند GPS و گالیله، برای انجام ناوبری را نشان می‌دهد. پس از فرود روی ماه، LuGRE به مدت ۱۴ روز کار کرده و تلاش خواهد کرد رکورد دیگری را بشکند – اولین دریافت سیگنال‌های GNSS روی سطح ماه.
  • تلسکوپ “تصویرگر پرتو ایکس هلیوسفری محیط قمری” یا LEXI، اندکی پس از پرتاب در ۱۵ ژانویه با موفقیت روشن شد. این ابزار هر روز برای چندین ساعت برای انجام بررسی‌ها و راه‌اندازی اولیه کار کرده است و در مجموع بیش از ۵۰ ساعت را تاکنون در آماده‌سازی برای جمع‌آوری تصاویر از سطح ماه، فعالیت داشته است.

منبع: Scitechdaily

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *