ابزارهای ما تا چه حد می‌توانند داغ شوند؟ ناسا امروز متوجه خواهد شد!

ابزارهای ما تا چه حد می‌توانند داغ شوند؟ ناسا امروز متوجه خواهد شد!

اشتراک‌گذاری:

ما اهمیت جلوگیری از داغ شدن بیش از حد دستگاه‌هایمان را می‌دانیم، اما هیچ چیز با آنچه که فضاپیمای «کاوشگر خورشیدی پارکر» ناسا در نزدیک‌ترین عبور خود از خورشید تجربه کرده است، قابل مقایسه نیست.

این فضاپیما که در سال ۲۰۱۸ پرتاب شد، تاکنون ۲۱ بار از کنار خورشید عبور کرده است. با هر بار عبور، به مرکز منظومه شمسی نزدیک‌تر می‌شود تا دلایل داغ‌تر بودن جو خورشید نسبت به سطح آن را بررسی کند. دانشمندان همچنین امیدوارند درک بهتری از بادهای خورشیدی به دست آورند؛ جریانی از ذرات که با میدان مغناطیسی زمین برخورد می‌کند و باعث ایجاد شفق‌های زیبا و گاهی اختلالاتی در شبکه‌های برق و سیستم‌های ارتباطی روی زمین می‌شود.

این فضاپیما تنها ۳.۸ میلیون مایل (حدود ۶.۱ میلیون کیلومتر) از سطح خورشید فاصله داشته و در جو بیرونی خورشید معروف به “تاج خورشیدی” (Corona)، غوطه‌ور بوده است. شاید این فاصله به نظر نزدیک نرسد، اما برای مقایسه، فاصله زمین از خورشید ۹۳ میلیون مایل (۱۵۰ میلیون کیلومتر) است. این به این معناست که فضاپیما بیش از ۲۴ برابر نزدیک‌تر از زمین به خورشید بوده و در برابر تابش شدید و دمای ۱۴۰۰ درجه سانتیگراد (۲۵۵۲ درجه فارنهایت) قرار خواهد گرفته است.

«کاوشگر خورشیدی پارکر» با لایه‌ای از مواد کامپوزیت کربنی به ضخامت ۱۱.۴۳ سانتی‌متر (۴.۵ اینچ) محافظت می‌شود که می‌تواند دماهایی تا ۱۳۷۷ درجه سانتیگراد (۲۵۰۰ درجه فارنهایت) را تحمل کند. با توجه به کمترین احتمال خطا، دانشمندان ناسا با اضطراب منتظر خواهند ماند تا ببینند آیا این فضاپیما از آزمون سخت خورشیدی جان سالم به در برده است یا خیر. ناسا باید تا انتهای امروز ۲۷ دسامبر (۷ دی) صبر کند، زمانی‌که سیگنال‌های ارتباطی باز خواهند گشت، تا نتیجه را بداند.

این فضاپیما که به افتخار دکتر یوجین ان. پارکر، پیشگام درک بشر از خورشید، نامگذاری شده است، با سرعت نفس‌گیر ۴۳۰,۰۰۰ مایل بر ساعت (۶۹۲,۰۰۰ کیلومتر بر ساعت) حرکت می‌کند. این بدان معناست که فضاپیما تاج خورشید را سریعاً ترک می‌کند تا میزان قرارگیری خود در شرایط سخت را محدود کند، در حالی‌که همچنان زمان کافی برای استفاده از چهار ابزار علمی خود برای جمع‌آوری داده‌های خورشیدی داشته باشد.

مأموریت «کاوشگر خورشیدی پارکر» چندین رکورد را خواهد شکست. این فضاپیما بیش از هفت برابر نزدیک‌تر از هر فضاپیمای دیگری به خورشید خواهد رفت، سریع‌تر از هر شیء ساخت بشر حرکت خواهد کرد، و این اولین تلاش ما برای ورود به تاج خورشیدی است. دکتر نیکولا فاکس، رئیس بخش علمی ناسا، در مصاحبه با بی‌بی‌سی گفت که این فضاپیما “یک کاوشگر کوچک و مقاوم” است که “برای تحمل این شرایط بی‌رحمانه طراحی شده است.”

منبع: Howtogeek

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *