عکس خیره‌کننده فضایی، اسرار آتشفشانی جزیره اونکوتان را آشکار می‌کند!

عکس خیره‌کننده فضایی، اسرار آتشفشانی جزیره اونکوتان را آشکار می‌کند!

اشتراک‌گذاری:

یک فضانورد از ایستگاه فضایی بین‌المللی تصویری شگفت‌انگیز از جزیره اونکوتان ثبت است که آتشفشان کرنیتسینا، بخشی از مجموعه جزایر کوریل را به نمایش می‌گذارد. این عکس برجسته، ویژگی‌های جغرافیایی مانند کاسه آتشفشانی تزار-روسییر و دریاچه عمیق و همچون آینه‌ی کولتسوویه که از عمیق‌ترین دریاچه‌های روسیه است را برجسته می‌کند. آخرین فوران این آتشفشان در سال ۱۹۵۲، لایه‌ای تاریخی به این تجربه بصری می‌افزاید و تضادی بین زمین ناهموار و چشم‌انداز سرسبز کاسه آتشفشانی ایجاد می‌کند.

ثبت تصویر اونکوتان؛ تصویری خیره‌کننده از فضا

یک فضانورد مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی، این عکس را از جزیره اونکوتان در حالی‌که بر فراز اقیانوس آرام شمال غربی در مدار خو می‌چرخید، ثبت کرده است. این جزیره بخشی از مجمع‌الجزایر کوریل است که بین شبه‌جزیره کامچاتکا در روسیه و هوکایدو در ژاپن امتداد دارد. در این تصویر، آتشفشان کرنیتسینا در بخش جنوبی جزیره به وضوح دیده می‌شود.

عکس که در زاویه‌ای کم‌ارتفاع گرفته شده، زمین ناهموار جزیره از جمله صخره‌ها، سواحل و تشکیل کوه‌ها را برجسته می‌کند. برای جلوگیری از یک توهم نوری به نام وارونگی برجستگی، تصویر چرخانده شده تا شمال در پایین قرار گیرد.

کاسه آتشفشانی تزار-روسییر: یک شگفتی آتشفشانی

کاسه آتشفشانی تزار-روسییر که به‌صورت یک فرورفتگی بزرگ و شبیه به دهانه ایجاد شده، نتیجه فروپاشی زمین به داخل محفظه ماگمایی جزئی تخلیه‌شده پس از فوران است. دیوارهای شیب‌دار ۳۰۰ متری (۱۰۰۰ فوتی) کاسه، سایه‌های طولانی در بخش شرقی داخلی آتشفشان ایجاد می‌کنند.

این کاسه آب‌های دریاچه کولتسوویه را در بر می‌گیرد که با منظره سرسبز تابستانی اطراف تضاد دارد. این دریاچه که عمق آن به ۳۷۰ متر (۱۲۰۰ فوت) می‌رسد، یکی از عمیق‌ترین دریاچه‌های روسیه است. سطح آن نور خورشید را منعکس می‌کند و تصویر ابرهای معلق بر فراز قله مرکزی را بازتاب می‌دهد.

شکوه آتشفشانی: قله کرنیتسینا

در مرکز کاسه آتشفشانی، قله کرنیتسینا قرار دارد که حدود ۱۳۰۰ متر (۴۲۰۰ فوت) از سطح دریا ارتفاع دارد. دامنه‌های این قله آتشفشانی ترکیبی از دره‌ها و تیغه‌های تیره‌رنگ است که توسط جریان‌های آتشفشانی و فرآیندهای فرسایشی شکل گرفته‌اند و به سطح دریاچه کولتسوویه می‌رسند. آخرین فوران این مجموعه در نوامبر ۱۹۵۲ رخ داد که به‌عنوان فورانی “متوسط” با شاخص انفجاری آتشفشانی (VEI) ۳ طبقه‌بندی شد.

در غرب کاسه، یک رشته کوه در سمت راست تصویر دیده می‌شود. این زمین ناهموار با سمت مخالف کاسه که به‌تدریج مسطح شده و به اقیانوس آرام می‌رسد، تضاد دارد. تکه‌های کوچکی از برف و یخ در دره‌های بین کوه و خط ساحلی باقی مانده‌اند.

عکس شماره ISS069-E-71110 توسط فضانوردی از خدمه ماموریت اکسپدیشن ۶۹ در ۱۹ اوت ۲۰۲۳ گرفته شده است. این عکس با دوربین دیجیتال Nikon D5 با فاصله کانونی ۱۱۵۰ میلی‌متر ثبت شده و توسط بخش مشاهدات زمین در ایستگاه فضایی بین‌المللی و واحد علوم زمین و سنجش از دور در مرکز فضایی جانسون ارائه شده است. این تصویر برش خورده و برای بهبود کنتراست اصلاح شده و عیوب لنز حذف شده است. برنامه ایستگاه فضایی بین‌المللی به‌عنوان بخشی از آزمایشگاه ملی ایستگاه فضایی بین‌المللی به فضانوردان کمک می‌کند تا تصاویری از زمین بگیرند که برای دانشمندان و عموم مردم ارزشمند باشد و این تصاویر را به‌صورت رایگان در اینترنت در دسترس قرار می‌دهد.

منبع: Scitechdaily

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *