جستجو
Close this search box.
جستجو
Close this search box.
بررسی کامل پیکسل 6 پرو؛ شخصی‌ترین و کامل‌ترین گوشی‌ هوشمند گوگل

بررسی پیکسل 6 پرو؛ شخصی‌ترین و کامل‌ترین گوشی‌ هوشمند گوگل

اشتراک‌گذاری:

به طور خلاصه می‌توان ادعا کرد که پیکسل 6 پرو گوگل، زیباترین و خوش‌تراش‌ترین گوشی‌هوشمند این سری تاکنون است. این گوشی به‌ عنوان مدل رده‌بالای ششمین نسل از پیکسل معرفی شده است. گوگل برای اولین بار دست به یک سنت‌شکنی زده و از تراشه اختصاصی خود به‌ نام تنسور در محصول جدید خود استفاده نموده و همچنین عضو جدید خانواده پیکسل را به آخرین نسخه اندروید (12) مجهز کرده است.

تنسور، اولین اقدام این کمپانی جهت تولید تراشه‌ای مخصوص گوشی‌های هوشمند است که با ویژگی‌های منحصر‌به‌فردی نیز همراه شده است. پیکسل 6 پرو به‌ عنوان یک تجربه اندرویدی تمام عیار، تقریباً به همه قابلیت‌های مورد انتظار ما از یک محصول رده‌بالا پاسخ داده است. از ویژگی‌های مبتنی بر فراگیری ماشین گرفته تا نرم‌افزارهای اختصاصی و بهینه‌سازی شده و به‌روزرسانی‌های سریع و در اولویت، همه این فاکتورها به نحو احسن در این محصول گنجانده شده‌اند.

البته برای کاربران حرفه‌ای، هیجان‌انگیزترین قسمت این دستگاه، تراشه تنسور به‌ کار‌گرفته شده در آن است. گوگل سال گذشته در محصول خود که پیکسل 5 نام داشت، از پردازنده اسنپدراگون 765G استفاده کرده بود که مطمئناً به مذاق بسیاری از کاربران خوش نیامد! زیرا از نظر بسیاری، این سری تراشه در حد و اندازه‌های یک پرچمدار نبوده و بیشتر برای دستگاه‌هایی با مشخصات میان‌رده کاربرد داشت. اما این‌بار با تنسور گوگل که تراشه‌ای کاملاً متفاوت با نسل پیشین است مواجه هستیم و بیش از آنکه بنچمارک محور باشد، بر روی عملکرد آن تاکید شده است.

بررسی کامل پیکسل 6 پرو؛ شخصی‌ترین گوشی‌هوشمند گوگل

گوگل در بخش دوربین نیز دست به تغییرات بزرگی زده و برای اولین باز از معرفی سری پیکسل 2 با سنسور IMX362/IMX363 سونی که برای 4 نسل پیاپی به آن وفادار بود و دیگر در قیاس با رقبای جدید خود پا به‌سن‌گذاشته محسوب می‌شد را حذف کرده است. پیکسل 6 پرو حالا به یک سنسور جدید 50 مگاپیکسلی GN1 سامسونگ مجهز شده که نتایجی بسیار بهتر از هرآن‌چه گوگل در گذشته به دست آورده را ثبت کرده است.

طراحی:

پیکسل 6 پرو، به شکل منحصربه‌فردی طراحی شده و در قاب پشتی، شاهد چینش جدیدی از دوربین‌ها هستیم؛ یک لبه برآمده که مانند گیره‌ی اتصال از دو طرف امتداد پیدا کرده و دوربین‌ها در آن جاسازی شده‌اند. در این بخش، سنسور اصلی 50 مگاپیکسلی GN1 سامسونگ، سنسور 12 مگاپیکسلی اولتراواید و سنسور 48 مگاپیکسلی تله‌فوتو قرار گرفته‌اند. در پیکربندی این قسمت، چند سخت‌افزار مهم دیگر دوربین و فلش نیز تعبیه شده‌اند.

و اما یک اعتراف! برخلاف تصور اولیه از این برآمدگی خاص دوربین، این طرح به دیگر گوشی‌هایی که صرفاً در یک قسمت بر‌‌آمدگی دوربین دارند ترجیح دارد. چرا که در حین استفاده از گوشی روی سطح صاف، لغزشی ایجاد نمی‌شود.

صفحه‌نمایش دستگاه نیز از نوع منحنی بوده و با توجه به ضخامت گوشی، ارگونومی آن برای کار با یک‌دست تا حدی سخت است، همچنین این گوشی بدنه‌ای لیز داشته و اثر انگشت زیادی را به‌ خود جذب می‌کند. به‌همین جهت پیشنهاد ما، بدون شک خرید یک قاب در اسرع وقت است! تم مشکی دستگاه دارای دو رنگ است و بخش خاکستری بالای دوربین، زمینه‌ای روشن‌تر دارد.

بررسی کامل پیکسل 6 پرو؛ شخصی‌ترین گوشی‌هوشمند گوگل

در قاب جلوی گوشی، به‌ جز دوربین سلفی، با طراحی یک‌دست و تمام رخی روبه‌رو هستیم که تجربه‌‌ای لذت‌بخش را در نمایش تصویر به ارمغان آورده است. در بالا و پایین قاب نیز، طراحی جعبه‌ای‌شکلی به چشم می‌خورد که تداعی‌کننده برخی از مدل‌های سابق سری گلکسی نوت از سامسونگ است، احتمالا بخشی از این شباهت به‌ دلیل وجود حاشیه‌های مربعی در اطراف قاب است که البته نتیجه کار، بسیار چشم‌نواز و زیبا از آب درآمده است.

در بالای نمایشگر، بلندگویی قرار گرفته که قابلیت انتقال صدا را به داخل گوش (هنگام برقراری تماس) یا به‌ صورت اسپیکر فراهم کرده است. صدای بلندگو در حین مکالمه واضح و گویا است، اگرچه به‌ جای آنکه حس کنید صدا مستقیماً به بیرون پخش می‌شود، احساس می‌شود که صدا به سمت بالا می‌رود! یعنی نیاز است تا کمی گوشی را کج کنیم تا صدای مخاطب را به‌ درستی بشنویم! با این‌ حال مطلب مهمی تلقی نمی‌شود و به‌ طور طبیعی با آن تطبیق پیدا می‌کنید. صدای بلندگوها در کنار کیفیت بالا، به اندازه کافی بلند و رسا هستند.

در مجموع طراحی پیکربندی دوربین‌های پیکسل 6 پرو، جالب است و به‌نظر می‌رسد که در نسل‌های آینده نیز شاهد تکرار و تکامل هرچه‌ بیشتر این ترکیب شیشه‌ای باشیم. این طرح باعث شده تا حداقل، برآمدگی دوربین آزاردهنده نباشد، با وجود آن‌که می‌دانیم بسیاری از کاربران از این بیرون‌زدگی دل خوشی ندارند، اما اگر قرار است این‌ چنین باشد، طراحی گوگل در این نسخه، در قیاس با رقبایش، هوش‌مندانه‌ترین گزینه موجود می‌باشد.

کلیدهای گوشی، فشاری هستند و حس خوبی را منتقل می‌کنند، اما دیگر خبری از رنگ اختصاصی کلید پاور نیست. از آن‌جایی که کلید پاور بالاتر از ولوم جا گرفته، چینش کلیدها کمی ناهمگون به‌نظر می‌رسند و باعث شده تا فشردن دو کلید برای تهیه اسکرین شات کمی موجب سردرگمی شود. شیار درگاه سیم‌کارت نیز در سمت چپ قرار دارد و پورت USB-C در پایین دستگاه و در کنار اسپیکر پایینی تعبیه شده است.

بررسی کامل پیکسل 6 پرو؛ شخصی‌ترین گوشی‌هوشمند گوگل

پیکسل 6 پرو از نمایشگری منحنی با پنل OLED LTPO و در ابعاد 6.71 اینچی استفاده کرده که در قسمت میانی بالا، یک بریدگی با طرح حفره‌ای‌شکل (Punch-Hole) برای دوربین سلفی ایجاد شده است. این حفره با توجه با قطر کوچکی که دارد برای استفاده روزمره، مزاحمتی ایجاد نمی‌کند. روشنایی صفحه نمایش پیکسل 6 پرو، در حالت روشنایی خودکار تا 800 نیت قابل افزایش است که بیش از نیاز کاربر در روز‌های عادی است و در زیر نور مستقیم خورشید خوانایی بالایی دارد. در مقابل، حداقل روشنایی این صفحه نمایش نیز بسیار پایین است که برای استفاده در محیط‌های تاریک کارکردی کاملاً متناسب از خود به نمایش می‌گذارد.

از منظر واکنش لمس گوشی، با یکی از بهترین هپتیک‌ تاچ‌ها در میان تمام گوشی‌های اندرویدی طرف هستیم که از این جهت، تجربه‌ای بسیار نزدیک با آیفون 13 پرو را در اختیار کاربر می‌گذارد. حسگر اثر انگشت که در پایین نمایشگر تعبیه شده نیز دقت بالا و سرعت مناسبی دارد. به‌ لطف تجربه لمس استثنایی این گوشی، آنلاک کردن دستگاه حتی بدون نگاه به گوشی نیز، خیلی سخت نیست.

دوربین:

از میان ویژگی‌های متعدد، همواره شاخصه اصلی و مورد توجه سری پیکسل، دوربین‌های آن بوده‌اند. گوگل از سال‌های گذشته، تقریباً از سخت‌افزاری یکسان در دوربین گوشی‌های خود استفاده کرده است. حالا نوبت به آن رسیده تا سری پیکسل 6، دچار دگرگونی‌ها و تغییرات بنیادین در این بخش شود. این کمپانی بالاخره از سنسور قدیمی IMX363 دل کنده و آن‌ را با سنسور جدید سامسونگ به‌ نام GN1 جایگزین کرده است.

نسل پیشین یعنی پیکسل 5، از لحاظ قابلیت‌های عکس‌برداری، یکی از برترین‌های بازار به‌شمار می‌رفت. با این وجود، سنسور استفاده شده در آن مدل، در شرایط نوری کم و محدود، نشان از تکنولوژی قدیمی و پا به‌سن‌گذشته آن می‌داد. با به‌روزرسانی به سنسوری قدرتمند‌تر و باکیفیت‌تر، گوگل آماده است تا تاج و تخت خود را مجدداً از رقبا پس بگیرد. دوربین پیکسل 6 پرو در مجموع، تقریبا در تمام فضاها و محیط‌های نوری، تجربه‌ای فوق‌العاده را رقم زده‌ و گوگل بار دیگر در بخش نرم‌افزار دوربین خود، برتری‌اش را به‌ رخ حریفان کشیده است.

بررسی کامل پیکسل 6 پرو؛ شخصی‌ترین و کامل‌ترین گوشی‌هوشمند گوگل

سنسور GN1 ساخت سامسونگ، پیش از پیکسل 6 پرو، در گوشی ساخت Vivo به‌ نام X70 Pro Plus مورد استفاده قرار گرفته بود. با توجه به ‌آن‌که نمونه عکس‌های این گوشی عالی ارزیابی شده بود، کاملاً مشخص است که این سنسور چه توانمندی‌هایی دارد. اندازه این سنسور 1.13/1 اینچ، سایز پیکسل 1.2 میکرومتر، نرخ گشودگی دیافراگم f/1.85 و میدان دید آن نیز 82 درجه‌ است. گوگل همچنین در دوربین این گوشی، از قابلیت Pixel Binning، به‌ لطف استفاده از یک فیلتر چهارگانه Bayer بهره برده است. با توجه به رزولوشن اصلی که 12.5 مگاپیکسل است، گزینه‌ای جهت عکاسی در حداکثر رزولوشن 50 مگاپیکسلی در نرم‌افزار دوربین وجود ندارد!

در قسمت دوربین تله‌فوتو نیز، با یک لنز پریسکوپی 48 مگاپیکسلی مواجه هستیم که قادر است تا بزرگنمایی 4 برابری اپتیکال و 20 برابری دیجیتالی داشته باشد. نسخه معمولی پیکسل 6، فاقد این نوع لنز است و سنسور اصلی آن که ساخت Super Res Zoom است به قابلیت زوم 7 برابری محدود شده است.

یکی از موارد آزاردهنده در استفاده از دوربین این گوشی که البته در نسل‌های پیشین پیکسل نیز با آن روبه‌رو بوده‌ایم، فقدان یک برنامه مستقل گالری است. به‌ جای آن مجبوریم از Google Photos استفاده کنیم که چینش درهم و گیج‌کننده‌ای برای دسترسی سریع به عکس‌های گرفته‌شده دارد. بنابراین این احساس نیاز وجود دارد که باید بلافاصله به نصب یک برنامه مستقل گالری در گوشی پیکسلی خود روی بیاورید.

دوربین پیکسل 6 پرو در قیاس با پیکسل 5، دچار بهبودهای محسوسی شده است اما هنوز تعدادی مشکل در آن مشاهده شده است که البته امیدواریم گوگل آن‌ها را رفع کند. برای نمونه، امکان عکس‌برداری نجومی از طریق دوربین اولترا واید یا تله‌فوتو فراهم نیست و قابلیت فیلم‌برداری در حالت‌ 4K 60FPS نیز، تنها به سنسور اصلی محدود شده است.

در حال حاضر هر دو دوربین جانبی، فیلم‌ها را با حداکثر کیفیت 4K 30FPS ضبط می‌کنند. همچنین از فوکوس خودکار در دوربین اولتراواید نیز خبری نیست. در ضمن گاهی اوقات نیز هنگام عکس‌برداری از یک منبع نوری، یک رد نوری از لنز در عکس‌ها قابل رویت است و گاهی فوکوس خودکار بدون لمس دستی بر روی نمایشگر، با خطا مواجه می‌شود.

پیکسل 6 پرو در بخش دوربین اصلی، به یک سنسور فوق‌العاده توان‌مند مجهز شده که البته همان‌طور که اشاره شد، با مشکلاتی از قبیل رد نوری لنز در برخی محیط‌های نوری مواجه است. قابلیت Point and Shoot یا همان عکس‌برداری آنی در این گوشی نسبت به تمام دستگاه‌های دیگر تست‌شده، بی‌رقیب است. می‌توان با دو فشار متوالی کلید پاور، وارد نرم‌افزار دوربین شد و در صورت عملکرد درست فوکوس خودکار، در کمتر از 2 ثانیه از سوژه مورد نظر عکس‌برداری کرد. این ویژگی در اغلب اوقات به‌دقت عمل می‌کند اما گاهی نیاز به لمس مجدد صفحه و تنظیم فوکوس روی سوژه است.

دوربین تله‌فوتوی 4X این دستگاه، با فاصله‌‌‌ای زیاد نسبت به پیکسل 5 که از سنسور Super Res Zoom با قابلیت زوم دو برابری استفاده می‌کرد، برتری دارد. با وجودی‌ که نتایج در آن سری، با توجه به این‌که صرفا قابلیت شبیه‌سازی از لنز تله‌فوتو را داشت قابل قبول بود، پیکسل 6 پرو، در این زمینه بسیار بهتر ظاهر شده است. بدون شک نتایج ثبت عکس‌ها که در زیر یک نمونه از آن را مشاهده می‌کنید تحسین‌برانگیز است:

بررسی کامل پیکسل ۶ پرو؛ شخصی‌ترین و کامل‌ترین گوشی‌هوشمند گوگل

پیکسل 6 پرو در ضبط ویدیو نیز عملکردی بسیار خوب دارد و به‌ لطف الگوریتم HDRnet گوگل، در شب بهبود‌های فراوانی داشته است. البته گاهی اوقات ویدیوها ممکن است دور از عملکرد 100 درصدی دستگاه ظاهر شوند اما از آن‌چه که پیکسل 5 ارائه می‌داد، جهش بزرگی داشته است. اگر ضبط ویدئو برای شما از اهمیت بالایی برخوردار است، بهتر است محض اطمینان کمی دست نگه دارید و منتظر به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری و رفع کامل مشکلات باشید. در مجموع به‌جز کاهش گاه‌به‌گاه کیفیت در هنگام کم و زیاد کردن بزرگنمایی و نویزهایی در صدا، کیفیت ضبط ویدئو قابل قبول ارزیابی می‌شود.

عملکرد تراشه تنسور:

تنسور، اولین تراشه اختصاصی گوشی‌های هوشمند ساخت گوگل است که به‌ طور ویژه برای گوگل پیکسل 6 پرو طراحی شده است. گوگل از گذشته، به ساخت چیپست‌های سفارشی که نمونه آن در بازار موجود نبوده معروف بوده است. حتی یوتیوب نیز از برخی تراشه‌های ساخت این شرکت به‌ نام VCU استفاده می‌کند که کار کدگذاری واحدهای ویدئو را انجام می‌دهند. گوگل پیش‌تر در رویداد معرفی سری پیکسل 6 اعلام کرد که در رابطه با ساخت پردازش‌گرهای هوش مصنوعی موبایل، برای سال‌ها برنامه خود را عقب انداخته بود. وب‌سایت “Ars Technica” در مصاحبه ای با گروه سازنده تراشه‌های گوگل به‌نام “Google Silicon”، از تایید کم و بیش این موضع توسط آن‌ها خبر داد.

به‌طور کلی شعار اصلی گوگل در استفاده از تنسور این است که بنچمارک‌ها تا وقتی که تجربه کاربری خوب است، بی‌اهمیت هستند.

یکی از اجزای مورد استفاده در تنسور، TPU نام دارد که موتور یادگیری ماشین یکپارچه گوگل قلمداد می‌شود و گوگل به‌طور ویژه آن‌ را برای الگوریتم‌های یادگیری ماشین خود طراحی کرده است. در بخش ISP یا پردازنده سیگنال تصویر، الگوریتم‌های کلیدی آن، حالا دیگر جزئی از خود تراشه به‌شمار می‌روند. یکی از جالب‌ترین قسمت‌های این تراشه، قابلیت Context Hub است که به موجب آن ویژگی‌های هوش مصنوعی محیطی به‌ صورت کم‌مصرف فعال می‌شوند و چیزی شبیه به ویژگی Always-on display در جهت جلوگیری از مصرف بیش از حد باتری است.

در تصویر زیر سرعت بارگذاری برنامه‌های مختلف در پیکسل 6 پرو را در واحد میلی‌ثانیه مشاهده می‌کنید:

نتایجی که از عملکرد پردازشی دستگاه دستگیرمان شد این است که پیکسل 6 پرو بسیار روان است، در حالت نرخ نوسازی 120Hz این گوشی برخلاف بسیاری از رقبا مانند شیائومی Mi 11 Ultra که با افت فریم مواجه‌اند در اجرای فریم‌های مختلف، با مصرفی کم‌تر، عملکرد نسبتاً باثباتی را از خود نشان می‌دهد.

در بررسی عملکرد گرافیکی دستگاه، به اجرای بازی سنگین Genshin Impact پرداخته شد، این بازی بر روی بالاترین تنظیمات گرافیکی در 60 فریم بر ثانیه اجرا شده است. بیش‌ترین میزان افت فریم، معمولا در هنگام لود بازی اتفاق می‌افتد و همچنین این بازی در دو رزولوشن 1440P و 1080P آزمایش شده است. نرخ میانی فریم بر ثانیه در حالت 1080P به‌شدت ارتقا پیدا کرد اما همچنان در تولید نرخ 60 فریم بر ثانیه، مقداری ناپایداری مشاهده شد.

پیکسل 6 پرو در حین اجرای این بازی، حرارت بسیار بالایی از خود تولید می‌کند. در حین افزایش حرارت گوشی، نرم‌افزار آزمایش، افت میزان انرژی را ثبت نمود و نشان داد که تراشه تنسور و پردازنده گرافیکی دستگاه، قدرت کم‌تری را دریافت می‌کنند. البته این نتایج در شرایط عادی گیمینگ و در زمان و فشار متوسط، کاملا رضایت‌بخش هستند. ضمن اینکه با کاهش نرخ تنظیمات گرافیکی بازی، می‌توان به عملکرد نسبتا پایدارتری در استفاده‌های سنگین دست یافت.

گفتنی است که بازی‌هایی نظیر PUBG و Call of Duty بدون افت فریم و در بهترین حالت اجرا شدند. عملکرد شبیه‌سازی دستگاه نیز عالی ارزیابی می‌شود. در مجموع اگر گیمینگ اولویت اصلی شما برای خرید گوشی هوشمند است، پیکسل 6 پرو برترین انتخاب پیش رو نیست و گزینه‌های بازی‌محوری چون ایسوس ROG Phone 5 قطعاً انتخاب بهتری تلقی می‌شوند. این نکته حائز اهمیت است که پردازنده گرافیکی سری Mali استفاده‌شده در این دستگاه، در قیاس با تراشه‌های آدرنو از کمپانی کوالکام، عملکرد ضعیف‌تری دارد، اگرچه وضعیت با به‌روزرسانی‌ها در حال بهبود است.

باتری و شارژ:

پیکسل 5 در عملکرد باتری نتایج بسیار خوبی از خود نشان داده بود و انتظارات به همان نسبت از نسل جدید نیز بالا است، اگرچه طبق تجربه‌ای که از پیکسل 6 پرو به‌دست آمده، باید اعتراف کرد که در قیاس با پیکسل 5، عملکرد باتری متوسط است. با استفاده بیش از مقدار متوسط، گوشی نیازمند شارژ روزانه خواهد بود. در بخش Screen on Time دستگاه (مجموع زمانی که صفحه نمایش روشن بوده)، نیز عددی در حدود 5 ساعت به‌ دست آمده است.

فقدان قابلیت شارژ سریع یکی از نقاط ضعف عمده پیکسل 6 پرو است و این گوشی صرفاً توان پشتیبانی از شارژری با حداکثر توان 30 واتی را دارد. طبق ادعای گوگل این گوشی در عرض نیم‌ ساعت به 50 درصد شارژ می‌رسد، که طبق بررسی‌های انجام‌شده، آمار دقیقی است. اما شارژ کامل دستگاه بیش از یک ساعت زمان می‌برد.

بررسی کامل پیکسل ۶ پرو؛ شخصی‌ترین و کامل‌ترین گوشی‌هوشمند گوگل

قیمت:

از لحاظ قیمتی، به نظر می‌رسد گوگل قصد دارد پیکسل 6 پرو را با قیمت معقول حدوداً 900 دلاری روانه بازار کند.

نتیجه‌گیری:

فارغ از مشکلات حرارتی در هنگام اجرا، بدون شک در میان تمامی نسخه‌های پیکسل، پیکسل 6 پرو برترین و کامل‌ترین در میان آن‌ها است. پردازنده اختصاصی تنسور این قابلیت را فراهم آورده که گوگل دست به ابتکارات و ویژگی‌های جدید بزند. ویژگی‌های منطبق با هوش مصنوعی ارتقا پیدا کرده و تایپ گفتاری نیز دست‌خوش بهبود‌های فراوانی شده است. با توجه به وعده گوگل در به‌روزرسانی‌های سریع، برای سال‌های آتی، نگرانی از بابت دریافت جدیدترین اندروید وجود ندارد. پیکسل 6 پرو دستگاهی است که امضای گوگل پای آن خورده و بهترین و خالص‌ترین تجربه کاربری از این اکوسیستم را برای کاربران این پلتفرم را فراهم آورده است.

منبع: Xdadeveloper

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *