لپتاپهای سری Swift ایسر، از محصولات حرفهای، باریک و سبک این شرکت محسوب میشوند. Swift X نیز یکی از اعضای خاص این سری حرفهای است چراکه این کمپانی موفق شده یک پردازنده (CPU) قدرتمند AMD و یک کارت گرافیک مجزای Nvidia را در قلب این لپتاپ 14 اینچی با ضخامتی 18.8 میلیمتری جا دهد. مطمئناً این دستگاه، یک لپتاپ سبک و بسیار قدرتمند است، اما آیا ارزش خریدن را هم دارد؟ یا نه؟! با اروتک همراه باشید.
مزایا و معایب:
مزایا | معایب |
کیفیت ساخت نسبتاً قابل قبول | کیفیت معمولی وبکم |
طراحی استاندارد | عدم وجود درگاه کارت microSD/SD |
صفحهنمایش روشن و واضح | فاصله کم کلیدهای جهتی |
عملکرد مناسب سیستم در هنگام بازی | داغ شدن زیاد هنگام بازی |
عمر مناسب باتری | بلندگوهای ضعیف |
طراحی:
Swift X ایسر بهصورت کاملاً استاندارد طراحی شده و بدنه دو رنگ به همراه تزئینات نقرهای و طلایی روی آن نیز، باعث میشود کمی زیباتر هم به نظر برسد. این طراحی نه خیلی زرق و برقدار است و نه خیلی خستهکننده. ابعاد شاسی این لپتاپ تقریباً مناسب است ولی فضای خیلی زیادی در اطراف محل استراحت کف دست وجود ندارد. درب آن نیز انعطاف اندکی دارد، اما به نظر میرسد صفحهنمایش به خوبی محافظت شده است و در هنگام اعمال فشار، تاب نمیخورد.
لپتاپ Swift X با وزنی تقریباً 1.39 کیلوگرمی، چندان سنگین نبوده و با اندازهی جمع و جور خود، حمل آن را بسیار راحت میکند. ایسر در این دستگاه پورتهای متنوعی را تعبیه کرده است. این پورتها شامل یک پورت USB 2.0، یک پورت USB 3.2 Gen1 Type-A، یک پورت USB 3.2 Gen2 Type-C (که میتواند لپتاپ را نیز شارژ کند) به همراه یک پورت HDMI با اندازه کامل است. همچنین یک جک هدفون، شیار قفل کنزینگتون و یک درگاه شارژ با پین گرد نیز وجود دارد. اما متأسفانه اسلاتی برای کارت SD در این دستگاه تعبیه نشده است. بلندگوهای استریو در پایین و تعداد زیادی دریچه ورود هوا نیز در این لپتاپ وجود دارد. دریچه خروج هوای این لپتاپ نیز بین لولاهای درب قرار گرفته است.
کلیدهای کیبورد به شکل مناسبی از هم فاصله داشته و همچنین صدای خیلی زیادی تولید نمیکنند. در زیر کیبورد نور پسزمینه سفیدی وجود دارد که تمام حروف را به طور یکنواخت روشن میکند. البته کلیدهای جهتی، به دلیل قرارگیری کلیدهای Pg Up و Pg Dn درست بالای آنها، کمی نزدیک به هم به نظر میرسند و گاهاً موجب تداخل در استفاده صحیح از کلیدها میشوند. Swift X دارای یک اسکنر اثر نیز انگشت هست که دقیقاً زیر صفحهکلید و در سمت راست آن قرار گرفته و برای ورود به ویندوز به خوبی عمل میکند. اندازه ترکپد نیز مناسب است و از سرعت خوبی نیز برخوردار است، اگرچه به اندازه یک ترکپد شیشهای دقیق نیست.
صفحهنمایش 14 اینچی Swift X دارای پنل IPS با نسبت تصویر 16:9 و وضوح فول اچدی است. روشنایی آن نیز 300 نیت است و این مقدار برای استفاده روزانه بیش از اندازه موردنیاز است. این صفحهنمایش همچنین دارای حاشیههای باریک در سه طرف، به همراه یک وبکم در بالای آن است. در جعبه لپتاپ، یک آداپتور برق 90 واتی به همراه دفترچه راهنمای کاربری نیز قرار داده شده است.
مشخصات و نرمافزار:
این لپتاپ دارای یک پردازنده AMD Ryzen 5 5600U به همراه یک کارت گرافیک یکپارچه Radeon، رم 16 گیگابایتی، 512 گیگابایت حافظه داخلی از نوع PCIe NVMe SSD و یک کارت گرافیکی مجزای Nvidia GeForce RTX 3050 است. این مشخصات کاملاً مناسب یک لپتاپ کوچک 14 اینچی است. قیمت این نسخه 49 میلیون و 500 تومان است. نسخه دیگری نیز از لپتاپ Swift X ایسر با پردازنده گرافیکی Nvidia GeForce RTX 3050 Ti وجود دارد که البته هنوز اطلاعات دقیقی از آن در دسترس نیست.
ایسر ادعا میکند که تجهیزات مناسبی را برای کنترل گرمای چنین قطعات قدرتمندی فراهم کرده است. هوا از طریق شکاف بین کلیدهای روی کیبورد وارد دستگاه شده و به کمک یک فن خروجی مخصوص که جریان هوا را 10 درصد افزایش میدهد، هوا را از مجرای آن در زیر لولای درب لپتاپ خارج میکند. با ترکیب کلیدهای Fn+F میتوان حالتهای خنککننده مختلف را امتحان کرد.
Swift X همچنین دارای سیستم PurifiedVoice ایسر است که گفته میشود هنگام تماس ویدیویی، نویز محیطی را کاهش میدهد. از دیگر ویژگیهای این لپتاپ میتوان به Wi-Fi 6، بلوتوث 5.2، وبکم با رزولوشن 720p و باتری 4 سلولی 59WHr اشاره کرد. بلندگوهای استریو با برنامه DTSsound همراه شدهاند که میتواند حالتهای مختلف صوتی و تنظیمات اکولایزر را ارائه دهد.
این لپتاپ با ویندوز 10 عرضه شده است، اما در مراحل اولیه راهاندازی، این انتخاب به شما داده میشود که سیستمعامل را به ویندوز 11 ارتقاء دهید. برخی از برنامههای از پیش نصبشده شامل اشتراک Norton Security Ultra (با محدودیت زمانی) و نسخه کامل Microsoft Office 2021 Home & Student است. برنامههای عمومی ایسر، مانند Care Center نیز در این لپتاپ وجود دارند.
عملکرد و عمر باتری:
بر اساس بررسیهای انجامشده، کیفیت Swift X در زمان استفاده، بسیار بهتر از آن چیزی است که انتظار خواهید داشت. قطعات قدرتمند این لپتاپ باعث میشود با ویندوز 11 احساس راحتی کنید. تقریباً همه چیز به خوبی کار میکند، برنامهها به سرعت بوت و بارگیری میشوند و صفحهنمایش همه چیز را بسیار واضح و سرزنده نشان میدهد. در واقع، در داخل خانه اصلاً نیاز نیست روشنایی را بیش از 60 درصد افزایش دهید. زوایای دید عمودی صفحهنمایش نیز بسیار مناسب بوده و با روکش مات خود، مشکلی بابت انعکاس نور وجود ندارد.
البته کیفیت وبکم حتی در صورتی قرارگیری چهره شما زیر نور مستقیم، کاملاً متوسط است. تایپ با صفحهکلید این لپتاپ به طور کلی راحت است، اما نزدیکی بیش از حد کلیدهای Pg Up و Pg Down به کلیدهای جهتی کمی آزاردهنده است.
تماشای ویدیو در لپتاپ Swift X ایسر بسیار لذتبخش است، اما بلندگوهای استریو این دستگاه چندان تعریفی ندارند و صدای تقریباً کم آنها، تنها برای استفاده معمولی مناسب است.
مطالعه کنید: بررسی اجمالی HP Omen 16؛ لپتاپ قدرتمند گیمینگ در محدوده 1800 دلاری
در بحث گیمینگ، Swift X حتی در بازیهای سخت هم میتواند خودی نشان دهد. پس از بررسی مشخص شد که نرخ فریم در هنگام بازی Far Cry 5 با پیشتنظیم گرافیک در حالت Ultra به طور میانگین 51 فریم بر ثانیه بود. هرچند حین بازی، نرخ فریم برای مدت کوتاهی به 30 کاهش یافت، اما در کل، بازی بسیار روان اجرا شد. البته در زمان انجام بازیهای سنگینتر، به دلیل حافظه ناکافی ویدیو، کیفیت به تنظیمات «متوسط» محدود میشود.
در زمان اجرای Doom Eternal، بازی به دلیل حافظه ناکافی ویدیو، تنظیمات را به حالت «متوسط» محدود کرد (4 گیگابایت رم GDDR6 در GeForce RTX 3050 وجود دارد) اما با تغییر تنظیمات به حالت اولترا، لپتاپ توانست میانگین نرخ 65 تا 70 فریم بر ثانیه را در طول بازی ارائه دهد.
در حالی که دیدن چنین لپتاپ جمعوجوری که بازیهای نسبتاً سنگین را تقریباً به راحتی اجرا میکند لذتبخش است، اما یکی از عوارض این اجرا، داغ شدن زیاد لپتاپ است. در عرض چند دقیقه پس از شروع بازی، سرعت فن خروجی بهشدت بالا میرود و صدای آن قابل شنیدن است. نگرانکنندهتر این است که قسمت پایین و بخش بزرگی از صفحهکلید خیلی سریعتر از سایر قسمتها داغ میشود. تکیهگاه دست سمت راست تنها قسمتی است که خنک میماند، اما بیشتر کلیدها، تکیهگاه دست چپ و فضای بالای صفحهکلید، کاملاً داغ میشوند.
با توجه به نتایج چندین بنچمارک معتبر، عملکرد پردازنده و هارد SSD نیز مطلوب است. بر اساس نتایج نرمافزار SiSoft Sandra، سرعت خواندن و نوشتن متوالی هارد به ترتیب برابر با 2.3 گیگابایت در ثانیه و 448 مگابایت در ثانیه و سرعت خواندن و نوشتن تصادفی به ترتیب 2.24 گیگابایت در ثانیه و 377 مگابایت در ثانیه است. در بررسیهای CPU در بنچمارک Cinebench R20، این لپتاپ توانسته است 517 امتیاز در آزمون تکهستهای و 2761 امتیاز را در آزمون چندهستهای کسب کند و با اختلاف اندکی، پردازنده Core i5 اینتل را پشت سر گذاشته است.
ایسر ادعا میکند که باتری Swift X میتواند تا 17 ساعت پخش ویدیوی متناوب را پشتیبانی کند، البته نتایج چیزی دیگری را نشان میدهند. با تنظیم مشخصات باتری در ویندوز 11، روی حالت «متعادل»، باتری تقریباً چهار ساعت و نیم دوام میآورد، البته این نتیجه با استفاده متناوب از برنامههایی مثل فایرفاکس، پخش موسیقی از طریق استریم Spotify با یک هدست بلوتوث و برخی برنامههای ویدیویی مثل Prime Video، بهدست آمده است.
با این حال، زمانی که مشخصات باتری بر روی حالت «بازدهی انرژی» تنظیم میشود، میتوان با حجم کاری مشابه، زمان اجرا را تقریباً دو برابر کرد. البته نکته قابل توجه این است که، با توجه به این تنظیمات، در هنگام استفاده از برنامههای اصلی برای مرور وب یا پخش موسیقی، عملکرد آنها خیلی تحت تأثیر قرار نمیگیرد. حتی Photoshop CC 2020 نیز تحت این تنظیمات به خوبی اجرا میشود. اگر Battery Eater Pro را اجرا کنید، لپتاپ بدون استفاده از GPU مجزا، در این وضعیت به مدت 1 ساعت و 50 دقیقه دیگر نیز دوام میآورد. بهطور واقعبینانه میتوان انتظار داشت دوام باتری، حدود هشت تا نه ساعت برای مشاهده فیلم با مصرف متوسط در حالت ذخیره باتری در ویندوز 11 باشد که با توجه به مشخصات این لپتاپ اصلا بد نیست.
نتیجهگیری:
بر اساس بررسیهای انجامشده، لپتاپ Swift X ایسر با وزنی سبک و یک قاب جمعوجور، به شکل منحصربهفردی، عملکرد بسیار مطلوبی را از خود به جای میگذارد. این لپتاپ دارای یک صفحهکلید بسیار راحت و همچنین صفحهنمایشی روشن و واضح است. عمر باتری نیز بسیار رضایتبخش است، هرچند اگر کاملاً مطابق ادعاهای ایسر نباشد.
کیفیت متوسط وبکم و نداشتن اسلات کارت SD را میتوان به عنوان نقظه ضعف این دستگاه در نظر گرفت. البته این لپتاپ، هنگام کارهای سنگین و به خصوص بازی، بسیار داغ میشود، هرچند این موضوع کاملاً قابل انتظار است چراکه این لپتاپ، یک لپتاپ گیمینگ نیست.
اگر میخواهید یک باتری مناسب با عمر باتری معقول داشته باشید که بتواند نرمافزارهای تولید محتوا و حتی برخی از بازیها را در صورت لزوم، اجرا کند، Swift X ایسر میتواند گزینه بسیار خوبی باشد. با این حال، اگر بازی در اولویت اول کاری شماست، بهتر است لپتاپهای دیگری را امتحان کنید که مشخصات رقابتیتر و خنککنندگی بهتر را با قیمتهای تقریباً یکسان یا حتی پایینتر ارائه دهند.
جدول مشخصات:
پردازنده | AMD Ryzen 5 5600U |
کارت گرافیک | NVIDIA GeForce RTX 3050 |
صفحه نمایش | 14 اینچی، IPS، فول اچدی (1920 در 1080) |
هارد | هارد PCIe NVMe SSD با 512 گیگابایت حافظه داخلی (قابل افزایش تا 2 ترابایت) |
رم | حداکثر 16 گیگابایت |
سیسمعامل | ویندوز 10 و ویندوز 11 |
ابعاد | 322.8 در 212.2 در 17.9 میلیمتر |
وزن | 1.39 کیلوگرم |
جنس بدنه | آلومینیوم |
پورت |
|
قابلیتها |
|
منبع: Gadgets