مطالعه‌ای پیشگامانه ارتباط قهوه و چای به کاهش خطر سرطان را نشان داد!

این مطالعه پیشگامانه، ارتباط قهوه و چای با کاهش خطر سرطان را آشکار کرد!

اشتراک‌گذاری:

بر اساس پژوهشی جهانی که داده‌های بیش از ۲۵,۰۰۰ نفر را بررسی کرده است، نوشیدن قهوه و چای ممکن است نه‌تنها شما را سرحال کند، بلکه خطر ابتلا به سرطان‌های سر و گردن را نیز کاهش دهد.

قهوه کافئین‌دار به طور چشمگیری شانس ابتلا به انواع مختلف سرطان، از جمله سرطان‌های دهانی و گلو را کاهش می‌دهد. قهوه بدون کافئین و چای نیز مزایای جالب‌توجهی نشان دادند، هرچند پیچیدگی‌هایی در این یافته‌ها وجود دارد. این امر نشان‌دهنده تأثیر بالقوه عادات روزانه بر سلامت است، اگرچه برای درک جزئیات، نیاز به مطالعات بیشتری وجود دارد.

قهوه و چای: متحدان شگفت‌انگیز در مبارزه با سرطان؟

یک تحلیل جدید از داده‌های بیش از دوازده مطالعه نشان داد که نوشیدن قهوه و چای با کاهش خطر ابتلا به سرطان‌های سر و گردن، از جمله سرطان‌های دهان و گلو، مرتبط است. سرطان سر و گردن هفتمین سرطان شایع در جهان است و موارد آن در کشورهای با درآمد پایین و متوسط در حال افزایش است. در حالی‌که مطالعات زیادی اثر نوشیدن قهوه یا چای بر خطر این سرطان‌ها را بررسی کرده‌اند، نتایج اغلب ناسازگار بوده است.

برای دستیابی به بینش بیشتر، محققان داده‌های ۱۴ مطالعه مختلف از دانشمندانی که با کنسرسیوم بین‌المللی اپیدمیولوژی سرطان سر و گردن همکاری دارند را بررسی کردند. شرکت‌کنندگان این مطالعات پرسشنامه‌هایی درباره میزان مصرف قهوه کافئین‌دار، قهوه بدون کافئین و چای به صورت روزانه، هفتگی، ماهانه یا سالانه تکمیل کردند.

تأثیرات متنوع قهوه و چای بر خطر سرطان

هنگامی که محققان اطلاعات ۹,۵۴۸ بیمار مبتلا به سرطان سر و گردن و ۱۵,۷۸۳ فرد سالم را مقایسه کردند، دریافتند که در مقایسه با کسانی که قهوه نمی‌نوشیدند افرادی که بیش از ۴ فنجان قهوه کافئین‌دار در روز می‌نوشیدند، ۱۷٪ احتمال کمتری برای ابتلا به سرطان سر و گردن، ۳۰٪ احتمال کمتری برای سرطان دهانی، و ۲۲٪ احتمال کمتری برای سرطان گلو داشتند. نوشیدن ۳ تا ۴ فنجان قهوه کافئین‌دار با ۴۱٪ کاهش خطر ابتلا به سرطان هیپوفارنکس (نوعی سرطان در قسمت تحتانی گلو) مرتبط بود.

نوشیدن قهوه بدون کافئین با ۲۵٪ کاهش خطر ابتلا به سرطان دهانی ارتباط داشت و نوشیدن چای با ۲۹٪ کاهش خطر ابتلا به سرطان هیپوفارنکس همراه بود. همچنین، نوشیدن ۱ فنجان یا کمتر چای در روز، خطر سرطان سر و گردن را ۹٪ و سرطان هیپوفارنکس را ۲۷٪ کاهش داد. با این حال، نوشیدن بیش از ۱ فنجان چای با ۳۸٪ افزایش خطر سرطان حنجره مرتبط بود.

نیاز به تحقیقات بیشتر

یوان-چین امی لی، دکترای علوم از مؤسسه سرطان هانتسمن و دانشکده پزشکی دانشگاه یوتا، اظهار داشت:

اگرچه تحقیقات قبلی ارتباط بین مصرف قهوه و چای و کاهش خطر سرطان را نشان داده است، این مطالعه تأثیرات متنوع آنها را بر انواع مختلف سرطان‌های سر و گردن برجسته کرد، از جمله این مشاهده که حتی قهوه بدون کافئین نیز تأثیرات مثبتی داشته است. عادات نوشیدن قهوه و چای بسیار پیچیده هستند و این یافته‌ها نیاز به داده‌های بیشتر و مطالعات بیشتری را در مورد تأثیر قهوه و چای بر کاهش خطر سرطان تأیید می‌کنند.

این یافته‌ها ۲۳ام دسامبر در مجله CANCER، یک مجله علمی بازبینی‌شده توسط انجمن سرطان آمریکا، منتشر شده است.

منبع: Scitechdaily

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *