کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا در رقصی جسورانه با خورشید!

عبور کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا از نزدیک‌ترین فاصله با خورشید!

اشتراک‌گذاری:

کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا آماده می‌شود تا نزدیک‌ترین برخورد خود با خورشید را فردا ۲۴ دسامبر (۴ دی) انجام دهد. تا تاریخ ۲۷ دسامبر (۷ دی)، پس از سفری خطرناک به نزدیکی خورشید، انتظار می‌رود پارکر داده‌هایی ارسال کند که بینش‌های جدیدی درباره پدیده‌های خورشیدی ارائه خواهد داد.

سفر تاریخی پارکر به سوی خورشید

کاوشگر خورشیدی پارکر در سلامت کامل و طبق انتظارات عمل کرده و خود را برای نزدیک‌ترین برخورد خود با خورشید آماده می‌کند که قرار است در شب کریسمس انجام شود.

در ساعت ۷:۲۰ عصر به وقت شرقی (EST) در تاریخ ۲۰ دسامبر (۳۰ آذر)، اپراتورهای این مأموریت در آزمایشگاه فیزیک کاربردی جانز هاپکینز (APL) در لورل مریلند، وضعیت فضاپیما را از طریق سیگنال‌های دریافت‌شده توسط شبکه عمیق فضایی ناسا در کانبرا، استرالیا تأیید کردند. این سیگنال نشان می‌داد که تمامی سیستم‌ها به طور عادی عمل می‌کنند.

آریک پوسنر، دانشمند برنامه کاوشگر خورشیدی پارکر در دفتر مرکزی ناسا در واشنگتن، گفت:

این یکی از نمونه‌های مأموریت‌های جسورانه ناسا است که کاری را انجام می‌دهد که هیچ‌کس پیش از این انجام نداده تا به سؤالات بلندمدت درباره جهان پاسخ دهد. ما بی‌صبرانه منتظر دریافت نخستین به‌روزرسانی وضعیت از فضاپیما و آغاز دریافت داده‌های علمی در هفته‌های آینده هستیم.

نزدیک شدن به حضیض مداری: نقطه عطفی در اکتشافات فضایی

پارکر در مسیر خود قرار دارد تا در روز سه‌شنبه، ۲۴ دسامبر (۴ دی)، ساعت ۶:۵۳ صبح به وقت شرقی (EST) (ساعت ۱۵:۲۳ به وقت ایران)، به فاصله‌ای تنها ۳.۸ میلیون مایل (حدود ۶.۱ میلیون کیلومتر) از سطح خورشید برسد. در طول این نزدیک‌ترین برخورد که به آن حضیض مداری (Perihelion) می‌گویند، گروه عملیاتی مأموریت از ارتباط با فضاپیما خارج خواهد بود. پارکر در روز جمعه، ۲۷ دسامبر (۷ دی)، سیگنالی دیگر ارسال خواهد کرد تا وضعیت سلامت خود را پس از عبور نزدیک تأیید کند.

نیک پینکین، مدیر عملیات مأموریت کاوشگر خورشیدی پارکر در APL، گفت:

هیچ شیء ساخت انسان تاکنون به این نزدیکی از یک ستاره عبور نکرده است، بنابراین پارکر داده‌هایی را از قلمروی ناشناخته بازخواهد گرداند. ما مشتاقانه منتظر شنیدن اخبار از فضاپیما هستیم، وقتی که از کنار خورشید عبور کرده و باز می‌گردد!

کاوشگر خورشیدی پارکر، بخشی از برنامه زندگی با یک ستاره ناسا، یک مأموریت انقلابی است که برای مطالعه خورشید و تأثیر آن بر سیستم خورشید-زمین طراحی شده است. هدف این مأموریت کشف اطلاعات حیاتی درباره فعالیت خورشیدی و تأثیرات مستقیم آن بر زندگی و جامعه است.

این مأموریت توسط مرکز پرواز فضایی گادرد ناسا در گرین‌بلت مریلند، برای مدیریت بخش علمی در واشنگتن اداره می‌شود. آزمایشگاه فیزیک کاربردی جانز هاپکینز (APL) در لورل، مریلند، طراحی، ساخت و بهره‌برداری از این فضاپیما را بر عهده دارد که در یک سفر تاریخی برای کاوش نزدیک به خورشید قرار دارد. داده‌های آن باعث پیشرفت درک ما از پدیده‌های خورشیدی خواهد شد.

منبع: Scitechdaily

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *