گزارش سهماههی چهارم سال مالی جاری کوالکام که هفتهی گذشته به اشتراک گذاشته شد، نشان داد که این کمپانی ۱٫۷ میلیارد دلار درآمد از محصولات اینترنت اشیاء (IoT) خود بهدست آورده است که دو برابر درآمد فعلی کوالکام از بخش خودرو است. از این رو، اگرچه شاید کمتر در مورد چنین تراشههایی میشنوید، اما احتمالاً در زندگی روزمرهی خود با آنها روبهرو خواهید شد.
ماژول «QCC74xM»، در واقع اولین ماژول اتصال قابل برنامهریزی مبتنیبر RISC-V کوالکام به حساب میآید. این مجموعهی دستورالعمل بهعنوان جایگزینی برای آرم (ARM) معرفی شده است که احتمالاً بهدلیل اختلافات اخیر بین آرم و کوالکام، میتواند کاربرد خود را نشان دهد.
ماژول موردبحث از ویژگیهای ارتباطی پیشرفتهای نظیر وایفای ۶، بلوتوث ۵٫۳، همراه با پروتکل زیگبی (Zigbee) و Thread بهره میبرد. برخورداری ماژول جدید کوالکام از چنین ویژگیهایی، QCC74xM را برای استفاده در هابهای خانههای هوشمند و دیگر تجهیزات و دستگاههای خانگی که به قابلیتهای اضافی آن نیاز دارند، به گزینهای مناسب تبدیل میکند. امکان برقراری اتصال از طریق اترنت و CAN (که معمولاً در وسایل نقلیه مورداستفاده قرار میگیرد)، یکی دیگر از ویژگیهای ارزشمند ماژول جدید کوالکام برای خانه هوشمند است.
تراشهی دیگر کوالکام که «QCC730M» نام دارد، یک ماژول وایفای ۴ با توان میکرو است که برای استفاده در دستگاههای مجهز به باتری (مانند دوربینهای امنیتی وایفای یا قفلهای هوشمند) طراحی شده است. از مشخصات این تراشه میتوان به برخورداری آن از یک پردازندهی مرکزی با سرعت ۶۰ مگاهرتزی، رم ۶۴۰ کیلوبایتی و بهرهگیری از شتابدهی سختافزاری برای الگوریتمهای امنیتی رمزنگاری اشاره کرد.
هر دو تراشهی جدید کوالکام برای خانه هوشمند بهصورت نمونه در دسترس هستند و توسعهدهندگان میتوانند از امروز نمونهسازی را شروع کنند. زمان عرضهی تجاری تراشههای جدید کوالکام نیز برای نیمهی اول سال میلادی آینده برنامهریزی شده است.
منبع: GSMArena