کارل پی، بنیانگذار و مدیرعامل کمپانی ناتینگ (Nothing)، در صحبتهای جدید خود به جاهطلبیهای نرمافزاری این شرکت اشاره و از احتمال ساخت سیستمعامل اختصاصی ناتینگ (Nothing OS) با یکپارچهسازی عمیقتر با هوش مصنوعی خبر داد.
مدیرعامل ناتینگ اذعان داشت که گوشیهای هوشمند مهمترین ابزار برای ارتباط با دیگران و دسترسی به اطلاعات هستند، اما او همچنین به وضعیت دو قطبی صنعت موبایل و غلبهی کامل گوگل و اپل بر بخش نرمافزار اعتراف کرد. کارل پی هدف برند ناتینگ را ساخت یک سیستمعامل بهمنظور بهبود تجربهی کاربری میداند.
با این حال، ناتینگ در مقایسه با غولهایی مانند اپل و گوگل شرکتی کوچک در صنعت موبایل به حساب میآید و بخش اندکی از بازار گوشیها را در اختیار دارد. به نظر میرسد کارل پی نیز به این موضوع واقف است، چراکه در بخشی از صحبتهای اخیر خود میگوید اختصاص دادن تمامی منابع کمپانی به توسعهی سیستمعامل کاملاً مستقل، استراتژیکترین تصمیم ممکن نیست.
در عوض، مدیرعامل ناتینگ قصد دارد تا هوش مصنوعی پیشرفته را با بهرهگیری از مدلهای ایجادشده توسط کمپانیهای فناوری بزرگتر در Nothing OS بهکار بگیرد تا عملکرد آن را بهبود بخشد. اگرچه پی جزئیات بیشتری را در گفتههای اخیر خود فاش نکرد، اما نظرات او به پیشرفتهایی قابلتوجه در سیستمعامل محصولات ناتینگ اشاره میکند که احتمالاً نحوهی تعامل کاربران با گوشیهای خود را دستخوش تغییرات اساسی خواهد کرد.
پی باور دارد که هوش مصنوعی فرآیند توسعهی سیستمعامل را ساده کرده است و سطوح جدیدی از شخصیسازی که هنوز در سایر پلتفرمها شاهد آن نبودهایم را ممکن میسازد. بر اساس گفتههای مدیرعامل ناتینگ، این شرکت نمیخواهد یک سیستمعامل جدید را از پایه بسازد و روی بهبود تجربهی کاربری تمرکز میکند. با این وجود، کارل پی بر پتانسیل هوشمندتر کردن گوشیها با استفاده از اطلاعات گستردهای که بهطور مداوم توسط آنها جمعآوری میشود، تأکید داشت.
مدیرعامل ناتینگ از افشای اینکه آیا بودجهی بیشتری به این پروژه اختصاص خواهد گرفت یا خیر، خودداری کرد. با این حال، پی اشاره داشت که برند ناتینگ در صورت لزوم میتواند از نظر نرمافزاری مستقل شود. او تصریح کرد که هوش مصنوعی نقش مهمی را در این مسیر ایفا خواهد کرد، اما محور اصلی آن نخواهد بود. پی معتقد است که نباید چنین سیستمعاملی را یک نوع «سیستمعامل هوش مصنوعی» نامید. موفقیت واقعی این نوع سیستمعامل در صنعت موبایل به این بستگی دارد که کدام کمپانی سیستمعاملی را میسازد که بیشتر از بقیه برای بازار مناسب باشد و تجربهی کاربری جذابی را ارائه دهد.
شایان ذکر است که هواوی نیز اخیراً با «HarmonyOS Next» سیستمعامل اختصاصی خود برای مستقل شدن از اندروید و چارچوب آن را معرفی کرد. برخلاف نسخههای قبلی HarmonyOS که با برنامههای اندرویدی سازگاری داشتند، HarmonyOS Next از ابتدا با اکوسیستم برنامههای خود و ویژگیهای حفظ حریم خصوصی پیشرفتهای رونمایی شد. این سیستمعامل، اگرچه در واکنش به تحریمهای اعمالشده بر هواوی و برای مقابله با محدودیتهای ژئوپلیتیکی توسعه یافته است، اما هدف اصلی آن ارائهی تجربهای یکپارچه و چنددستگاهی در سراسر اکوسیستم هواوی به حساب میآید.
منبع: Gizmochina