جستجو
Close this search box.
جستجو
Close this search box.
چالش‌های اولیه و امیدواری در آزمایش فناوری پیشرفته بادبان خورشیدی ناسا!

چالش‌های اولیه و امیدواری در آزمایش فناوری پیشرفته بادبان خورشیدی ناسا!

اشتراک‌گذاری:

اشتراک‌گذاری:

اشتراک‌گذاری:

مأموریت ناسا برای توسعه فناوری بادبان خورشیدی از طریق سیستم پیشرفته بادبان خورشیدی کامپوزیتی علیرغم وجود چالش‌های جزئی، نشانه‌های امیدوارکننده‌ای بروز داده است. تیم تحقیقاتی این مأموریت اکنون بر جمع‌آوری داده‌ها برای پیشبرد پروژه‌های آینده بادبان خورشیدی و بهینه‌سازی عملکرد فضاپیما متمرکز است.

اپراتورهای مأموریت ناسا همچنان در حال مطالعه عملکرد سیستم پیشرفته بادبان خورشیدی کامپوزیتی و ارزیابی بوم‌های کامپوزیتی این سامانه هستند. پس از استقرار موفق بوم‌ها و بادبان خورشیدی، این سامانه هنوز به دلیل عدم فعال‌سازی دوباره سیستم کنترل موقعیت فضاپیما، به آرامی در مدار می‌چرخد.

در مرحله استقرار، تیم تحقیقاتی این مأموریت سیستم کنترل موقعیت را غیرفعال کرد تا تغییرات دینامیک فضاپیما را هنگام باز شدن بادبان خورشیدی تطبیق دهد. سیستم کنترل موقعیت برای حفظ جهت‌گیری فضاپیما ضروری است، چه در زمان نشانه‌گیری آنتن به سمت ایستگاه زمینی برای برقراری ارتباط یا هنگام چرخاندن پنل‌های خورشیدی به سمت خورشید برای شارژ باتری‌ها.

آزمایش فناوری پیشرفته بادبان خورشیدی ناسا با چالش‌های اولیه روبرو می‌شود!
چهار دوربین موجود در فضاپیمای سیستم پیشرفته بادبان خورشیدی کامپوزیتی ناسا چهار ربع بادبان بازتابنده را نشان می‌دهند که توسط بوم‌های کامپوزیتی پشتیبانی می‌شوند. بوم‌ها در زاویه‌ای عمود نصب شده‌اند و پنل خورشیدی فضاپیما به شکل مستطیل است، اما به دلیل زاویه دید گسترده دوربین‌ها، خطوط منحنی به نظر می‌رسند. اپراتورهای مأموریت هم‌اکنون در حال تجزیه و تحلیل انحنای اندکی هستند که در تصویر پایین سمت چپ دیده می‌شود.

ارزیابی یکپارچگی ساختاری در مدار

با اینکه بادبان خورشیدی به طور کامل به شکل مربعی خود با ابعادی حدود نصف زمین تنیس باز شده است، تیم تحقیقاتی این مأموریت در حال ارزیابی انحنای جزئی در یکی از چهار بوم است. احتمالاً این انحنا زمانی رخ داده که بوم‌ها و بادبان به هنگام استقرار به فضاپیما کشیده شدند. تحلیل‌ها نشان می‌دهند که این انحنا ممکن است طی هفته‌های گذشته و در حین چرخش آهسته فضاپیما تا حدی صاف شده باشد.

هدف اصلی نمایش سیستم پیشرفته بادبان خورشیدی کامپوزیتی، آزمایش استقرار بوم‌ها در فضا برای کاربردهای آتی فناوری بوم کامپوزیتی در بادبان‌های خورشیدی بزرگ و سایر ساختارها است. داده‌های جمع‌آوری‌شده از این آزمایش پروازی تاکنون بسیار ارزشمند بوده و این آزمایش به ارائه اطلاعات حیاتی برای مأموریت‌های آینده بادبان خورشیدی ادامه خواهد داد.

تیم تحقیقاتی این مأموریت پیش‌بینی می‌کند که انحنای جزئی در یکی از بوم‌ها مانع از انجام مانورهای بادبانی سیستم پیشرفته بادبان خورشیدی کامپوزیتی در مراحل بعدی این نمایش فناوری نخواهد شد.

حفاظت از انرژی و استراتژی مأموریت

در حال حاضر، اپراتورهای مأموریت در تلاشند فضاپیما را در موقعیت مناسبی قرار دهند و سیستم پیشرفته بادبان خورشیدی کامپوزیتی را در حالت مصرف کم انرژی نگه دارند تا زمانی که پنل‌های خورشیدی به شکل مناسبی به سمت خورشید برای جذب نور مستقیم قرار گیرند. تیم مأموریت در حال حفظ انرژی فضاپیما برای عملیات‌های اولویت‌دار مانند ارتباطات دوطرفه با کنترل مأموریت است تا سیستم کنترل موقعیت دوباره فعال شود.

وقتی سیستم کنترل موقعیت دوباره فعال شود، فضاپیما می‌تواند آنتن رادیویی با پهنای باند بالا را دقیق‌تر به سمت ایستگاه زمینی هدایت کند تا طی پنجره‌های ارتباطی کوتاه با تیم تحقیقاتی این مأموریت، داده‌های بیشتری جمع‌آوری شده، شکل دقیق بادبان کالیبره شود و فضاپیما برای آغاز مانورهای بادبانی آماده گردد.

مرکز تحقیقات ایمز ناسا بر پروژه سیستم پیشرفته بادبان خورشیدی کامپوزیتی نظارت دارد و سیستم تشخیصی دوربین درون‌فضاپیمایی را توسعه داده است. بوم‌های کامپوزیتی قابل استقرار و سیستم بادبان خورشیدی توسط مرکز تحقیقاتی لانگلی ناسا طراحی و ساخته شده‌اند. این مأموریت توسط برنامه فناوری فضاپیماهای کوچک ناسا، مستقر در ایمز و تحت رهبری مدیر مأموریت فناوری فضایی مدیریت و تأمین مالی می‌شود. فناوری بوم کامپوزیتی قابل استقرار از طریق برنامه توسعه نوآوری ناسا STMD توسعه یافته است. شرکت راکت لب USA، خدمات پرتاب را فراهم کرد و شرکت نانوآویونیک، ماژول فضاپیما را تأمین نمود.

منبع: Scitechdaily

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *