با افزایش دمای جهانی، محققان سوئیسی به این نتیجه رسیدهاند که الماس ها در آسمان میتوانند نور خورشید را به فضا منعکس کرده و از این طریق به مقابله با گرمایش جهانی کمک کنند.
این تکنیک که به عنوان ژئومهندسی خورشیدی شناخته میشود، هماکنون نیز در حال استفاده است. این روش شامل ارسال مواد بازتابنده به جو زمین است تا نور خورشید را از سیاره منحرف کرده و به این ترتیب دما را کاهش دهد.
بهدلیل شرایط بحرانی، یک مطالعه جدید نشان میدهد که غبار درخشان الماس میتواند راهحل ایدهآلی باشد. با این حال، این روش بسیار پرهزینه خواهد بود، زیرا الماس یکی از گرانترین جواهرات جهان است.
تحقیق درباره ذراتی که بهترین بازتاب نور خورشید را دارند
تحقیقات زیادی در مورد این رویکرد غیرمنتظره در حال انجام است. تاکنون، تزریق ذرات جامد به استراتوسفر (SAI) بهتر از دیاکسید گوگرد برای مداخله در تغییرات اقلیمی عمل کرده است.
با این حال، تحقیقات قبلی به مسئله نشست گرانشی ذرات یا چسبیدن آنها به یکدیگر در هنگام برخورد توجه کافی نکردهاند. در یک مطالعه جدید توضیح داده شده است که این موضوع توانایی بازتاب نور خورشید را کاهش میدهد.
محققان مؤسسه علوم جوی و اقلیمی در سوئیس بهطور دقیقتر این موضوع را بررسی کردند. برای انجام این کار، آنها یک مدل سهبعدی اقلیمی ایجاد کردند که فیزیک دقیق ذرات معلق در هوا و نحوه پراکندگی ذرات در فاز گازی را در نظر میگیرد.
مدل ACCM SOCOL-AERv2 به محققان اجازه میدهد تأثیر تزریق ذرات جامد به استراتوسفر را بر تعادل تشعشعی زمین، دمای استراتوسفر، و دینامیکها بررسی کنند. این محاسبات شامل مقاطع پراکندگی و جذب نور است.
جدا از مباحث علمی پیچیده، در این آزمایش، گاز SO2 با شش ذره جامد دیگر مقایسه شد. ذرات کلسیت، آلومینیوم، کاربید سیلیکون، آنتاز، و روتیل بهخوبی الماس عمل نکردند. الماس توانست بهمیزان زیادی «دمای استراتوسفر، گردش جوی، و ناهنجاریهای بخار آب» را کاهش دهد.
برای اینکه این روش تأثیر واقعی داشته باشد، نیاز به مقدار زیادی غبار الماس داریم. طبق گزارش Business Insider، سالانه حدود پنج میلیون تن غبار الماس مورد نیاز است. این غبارها میتوانند در طول ۴۵ سال، دمای زمین را تا ۱.۶ درجه سانتیگراد (۳۴.۸ درجه فارنهایت) کاهش دهند.
هدف تعیینشده در توافقنامه پاریس در سال ۲۰۱۵ کاهش دمای جهانی به میزان ۱.۵ درجه سانتیگراد (۳۴.۷ درجه فارنهایت) بود. پیشبینی میشود که این رقم تا سال ۲۰۴۰ به دست آید.
الماسها در آسمان
طبق گزارش Business Insider، هزینه این طرح حدود ۲۰۰ تریلیون دلار خواهد بود. با این حال، بودجه نظامی جهان حدود ۲.۴۴ تریلیون دلار است. البته شاید صنعت الماس بتواند به جهان تخفیف دهد، چراکه ثبات سیاره در میان است. از سوی دیگر، همانطور که BBC اشاره میکند، تهدید گرمایش ۱.۵ درجه سانتیگراد به چگونگی رسیدن به این کاهش دما نیز بستگی دارد.
با این حال، شاید زمان آن رسیده که الماسها را به جو بفرستیم تا کاری را که به بهترین شکل انجام میدهند انجام دهند: درخشش!
این مطالعه بهتازگی در مجله Geophysical Research Letters منتشر شده است.
منبع: Interestingengineering