جستجو
Close this search box.
جستجو
Close this search box.

پربازدید ترین‌های هفته

آموزش

یک دانه ۱,۰۰۰ ساله که قرن‌ها در خاک دفن شده بود، به زندگی بازگشته است.

یک دانه ۱,۰۰۰ ساله که احتمالاً به کتاب مقدس مرتبط بوده، به زندگی بازگشته است

اشتراک‌گذاری:

اشتراک‌گذاری:

اشتراک‌گذاری:

یک دانه ۱,۰۰۰ ساله که قرن‌ها در خاک دفن شده بود، به زندگی بازگشته است.

دانشمندان این دانه باستانی را پرورش داده و به درختی شکوفا به نام “شیبا” تبدیل کرده‌اند. این درخت ممکن است کلید یک راز کتاب مقدس باشد.

طبق گزارش مجله Live Science، این درخت ممکن است بخشی از یک نسل گمشده باشد که در کتاب مقدس به آن اشاره شده است.

تحلیلی در خصوص این درخت

در اواخر دهه ۱۹۸۰، باستان‌شناسان این دانه را در یک غار در بیابان یهودا کشف کردند.

پس از نزدیک به ۱۴ سال تلاش، این دانه کهن به درختی به ارتفاع حدود ۱۰ فوت تبدیل شده است. برای تعیین منشا این دانه، محققان تحلیل‌های مختلفی در مورد DNA، ترکیبات شیمیایی و رادیوکربن‌های آن انجام دادند.

این دانه به دوره‌ای بین سال‌های ۹۹۳ تا ۱۲۰۲ میلادی تعلق دارد و اعتقاد بر این است که از جمعیت درختان منقرض‌شده‌ای است که زمانی در سرزمین‌های جنوبی خاور نزدیک رشد می‌کردند؛ این منطقه وسیع شامل اسرائیل، اردن و فلسطین امروزی است.

محققان بر این باورند که درخت شیبا پس از رشد کامل می‌تواند منبع ماده مقدس “تسوری” باشد که در کتاب‌های پیدایش، ارمیا و حزقیال به خواص دارویی آن اشاره شده است.

این بدان معناست که رزین این درخت ممکن است در دوران باستان برای اهداف پزشکی مورد استفاده قرار می‌گرفته، همان‌طور که در این متون مذهبی توصیف شده است.

ویژگی‌های درخت

شیبا به گونه Commiphora تعلق دارد که به خاطر تولید رزین‌های معطر شناخته می‌شود.

در این مقاله تحقیقاتی آمده است:

چندین فرضیه برای توضیح مبدا، عواقب و اهمیت اتنوبوتانیکی(انسان-گیاه شناسی) این گونه ناشناخته یعنی Commiphora ارائه شده است. تا جایی که ما می‌دانیم، اولین نمونه شناسایی‌شده این گیاه از یک مکان باستان‌شناسی در این منطقه بوده و ویژگی‌های آن مشابه درختی تولیدکننده رزین است که نامش در کتاب مقدس ذکر شده و از لحاظ کشاورزی با بالسام یهودی تاریخی ارتباط دارد.

3 گونه دیگر که هنوز کشف نشده‌اند

با این حال، ویژگی‌های منحصربه‌فرد شیبا نشان می‌دهد که ممکن است این درخت از گونه‌ای متفاوت باشد. پس از شکوفایی گل‌ها، کارشناسان قادر خواهند بود تا گونه آن را دقیقا مشخص کنند.

Commiphora شامل تقریباً ۲۰۰ گونه مختلف می‌شود. بیشتر گیاهان Commiphora بومی کشورهایی همچون آفریقا، ماداگاسکار و شبه جزیره عربستان هستند.

گزارش‌ها نشان می‌دهند که شیبا به سه گونه Commiphora موجود در آفریقای جنوبی نزدیک است:

  • C. angolensis،
  • C. neglecta و
  • C. tenuipetiolata

تحلیل‌های محققان نشان داده است که شیبا دارای خواص دارویی متعددی است. این به همراه موقعیت آن در بیابان شمالی یهودا، پیشنهاد می‌کند که ممکن است ماده اصلی “تسوری” در کتاب مقدس باشد.

بررسی‌های شیمیایی از برگ‌های این درخت نشان داده‌اند که شیبا غنی از ترکیبات دارویی، از جمله پنتاسیکلیک تری‌ترپن‌ها و اسکوالین است. این ترکیبات دارای خواص ضدالتهابی و ضدسرطانی بالقوه هستند.

علاوه بر این، مطالعه نشان داد که اسکوالین، یک ماده روغنی، در برگ‌ها و ساقه‌های شیبا به وفور یافت می‌شود.

پژوهشگران بیان کردند:

ما معتقدیم که این یافته‌ها از فرضیه دوم ما حمایت می‌کنند، که “شیبا” یک گونه ناشناخته Commiphora با یک اثر انگشت ژنتیکی منحصربه‌فرد است که احتمالا نمایانگر یک آرایه منقرض‌شده (یا حداقل انقراض محلی) باشد که زمانی بومی این منطقه بوده و رزین “تسوری” که در متون کتاب مقدس به عنوان ماده‌ای ارزشمند و مرتبط با خواص دارویی معرفی شده، از آن بدست آمده و به‌عنوان معطر توصیف نشده است.

احیای شیبا نگاهی به گذشته و امیدی برای آینده به ما می‌دهد. این درخت باستانی می‌تواند اطلاعات ارزشمندی در مورد پزشکی و تاریخ منطقه ارائه دهد.

یافته‌ها در نشریه Communications Biology منتشر شده‌اند.

منبع: Interestingengineering

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *