کمپانی زرووا تکنولوژی (Zerova Technologies)، در نمایشگاه اروپایی eMove360° این هفته در برلین، در اولین حضور خود بسیار پرقدرت و نویدبخش ظاهر شد. این شرکت در این رویداد، نمونه اولیه شارژر 480 کیلوواتی خود را پیشنمایش کرد که نویدبخش کاهش زمان شارژ خودروهای الکتریکی به 10 دقیقه است. با کمک این تکنولوژی حتی کسانی که 10 دقیقه کامل را نیز فرصت ندارند، میتوانند در کمتر از نیمی از این زمان (یعنی حدود 5 دقیقه)، خودروی خود را برای مسافتی 160 کیلومتری شارژ کنند. شارژر چهار نازلی جدید همچنین میتواند چهار خودرو را بهطور همزمان از یک دستگاه شارژ کند.
شارژر چهار نازلی جدید زرووا که هم برای شارژ خودروهای سواری و هم برای شارژ ناوگان تجاری طراحی شده است، قدرت فوقالعادهای از شارژ را در فضای جمعوجور گنجانده است و دارای نازلهای در چپ، راست، جلو و پشت یک بدنه است. هر شارژر دارای کابلی به طول 5 متر برای کمک به تدارکات پارکینگ و شارژ چهار خودروی جداگانه است. این شارژر از استانداردهای شارژ CCS-1 ،CCS-2 ،CHAdeMO و GB پشتیبانی کرده و شامل یک نمایشگر دیجیتال بوده که برای اجرای تبلیغات طراحی شده است.
شارژ کامل 10 دقیقهای بر اساس خودرویی با باتری 75 کیلووات ساعتی است، بنابراین وسایل نقلیه با باتریهای بزرگتر، زمان بیشتری نیاز خواهند داشت. زرووا همچنین تخمین زده است که شارژر در کمتر از پنج دقیقه، 150 کیلومتر مسافت را پشتیبانی میکند و به برخی از رانندگان این امکان را میدهد تا قبل از وصل شدن برای شارژ کاملتر در مقصد، به سرعت خودروی خود را روشن کرده و سفر خود را کامل کنند.
شرکت سوئیسی ABB نیز سال گذشته، ایستگاه شارژ چهار نازلی خود را با نام Terra 360 و عنوان “سریعترین شارژر جهان” معرفی کرده بود و ادعا میکرد که 15 دقیقه برای شارژ کامل و کمتر از سه دقیقه برای 100 کیلومتر مسافت زمان نیاز دارد. این شرکت در ماه می، همکاری خود را با کمپانی شل برای ساخت شبکهای متشکل از 200 شارژر Terra 360 در سراسر آلمان اعلام کرد. طبق برنامهها، شبکه کامل تا سال 2023 نصب میشود.
زرووا ایستگاه شارژ چهار نازلی 480 کیلوواتی خود را استاندارد جدید برای “سریعترین شارژر جهان” مینامد، اما این کمپانی رقبای بسیار قدرتمندی دارد. چند ماه قبل از اینکه ABB ایستگاه شارژ Terra 360 خود را معرفی کند، کمپانی GAC Aion چین یک شارژر 480 کیلوواتی را رونمایی کرد که برای کار با باتریهای گرافنی فوقسریع خود طراحی شده بود تا زمان شارژ را به 5 دقیقه برای 200 کیلومتر برد و 8 دقیقه برای 80 درصد شارژ کاهش دهد. کمپانی Xpeng نیز دارای طراحی شارژر 480 کیلوواتی است و NIO نیز در ماه جولای برای شارژر قدرتمندتر 500 کیلوواتی خبرساز شد، اما جزئیات خیلی زیادی از آن منتشر نشده است.
لازم بهذکر است که باتری و سختافزار شارژ داخل خودرو نیز باید به سرعت تقویت شوند و این شارژرهای فوقسریع پرقدرت باید در تعداد زیادی نصب شده تا زمانهای شارژ جذاب برای همه چیز در دنیای واقعی معنی داشته باشد. در حال حاضر، آنها تصویری زیبا از آیندهای را ترسیم میکنند که در آن توقفهای شارژ از نظر سرعت و راحتی به پر شدن بنزین نزدیکتر خواهد شد.
منبع: Newatlas