جستجو
Close this search box.
جستجو
Close this search box.
بر اساس یافته‌های اخترشناسان، انفجار ناشی از برخورد سیاه‌چاله‌ها می‌تواند همراه با نور باشد

بر اساس یافته‌های اخترشناسان، انفجار ناشی از برخورد سیاه‌چاله‌ها می‌تواند همراه با نور باشد!

اشتراک‌گذاری:

برای اولین بار، احتمال دارد اخترشناسان، نور حاصل از برخورد دو سیاه‌چاله را مشاهده کرده باشند، این مشاهده (در صورت صحت) می‌تواند فرصتی مناسب جهت درک بهتر این اجرام تاریک و مرموز را فراهم کند.

طرح مفهومی یک هنرمند (شکل زیر)، سیاه‌چاله‌ای پر از جرم را نشان می‌دهد که توسط یک حلقه گازی احاطه شده است. در این حلقه دو سیاه‌چاله کوچک‌تر قرار گرفته که ممکن است با یکدیگر برخورد کنند و سیاه‌چاله جدیدی را تشکیل دهند. از آن‌جایی که سیاه‌چاله‌ها و نمونه‌های ادغام‌شده، کاملا تاریک هستند، این رویداد برای تلسکوپ‌ها و سایر ابزار تشخیص نور مورداستفاده ستاره‌شناسان، قابل رویت نیست. با این‌حال، نظریه‌پردازان در مورد اینکه چگونه برخورد سیاه‌چاله‌ها می‌تواند سیگنال نوری را با ایجاد تابش مواد مجاور تولید کند، ایده‌هایی را ارائه کرده‌‌اند.

بر اساس یافته‌های اخترشناسان، انفجار ناشی از برخورد سیاه‌چاله‌ها می‌تواند همراه با نور باشد

ممکن است برای دانشمندانی که از تاسیسات ZTF واقع در رصدخانه پالومار در نزدیکی سن‌دیگو استفاده می‌کنند، احتمال وجود این سناریو اثبات شده باشد. در صورت تایید، این پدیده اولین شعله نوری شناخته‌شده خواهد بود که حاصل برخورد یک جفت سیاه‌چاله است.

این برخورد در تاریخ 21 می 2019 توسط دو آشکارساز در رصد‌خانه مخصوص امواج گرانشی تداخل‌سنج لیزری بنیاد ملی علوم یا LIGO و آشکارساز اروپایی Virgo در رویدادی به‌ نام GW190251g شناسایی شده بود. این تشخیص به دانشمندان ZTF اجازه داد تا به‌ دنبال سیگنال‌های نوری از محلی باشند که منشا سیگنال امواج گرانشی است. آشکارساز‌های امواج گرانشی، همچنین برخورد بین اجرام کیهانی متراکم به‌ نام ستاره‌های نوترونی را مشاهده کرده‌اند و ستاره‌شناسان نیز گسیل‌های نوری ناشی از این برخوردها را مورد شناسایی قرار داده‌اند.

منبع: Scitechdaily

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *