در سالهای اخیر با رشد و توسعه برندهای نوپای چینی که اغلب با ارائه محصولاتی متنوع با مشخصات جذاب و قیمت مناسب، سعی در تصاحب بخشی از بازار و جلب نظر مصرفکننده را داشتهاند، شکل کلی بازار اسمارتفونها، حالتی چند قطبی به خود گرفته و دستهبندی محصولات نیز دستخوش گستردگی، تنوع و توسعه بیشتر شده است.
بسیاری از برندهای بزرگ و پرآوازه که در گذشته صرفا تمرکز و رقابت خود را بر روی ارائه محصولاتی با مشخصات و رده قیمتی بالا (و یا پایین) محدود کرده بودند، اکنون بهواسطه رقابتیتر شدن بازار، با تغییر سیاستهای مارکتینگ خود، سعی در معرفی محصولاتی دارند که در فاکتورهای سختافزاری و پشتیبانی نرمافزاری، فاصله محسوسی از پرچمداران نداشته و حتی در مقابل، قیمتی جذابتر را برای مشتری ارائه کنند.
در این بخش، سعی کردهایم با گزینش برترین گوشیهای حال حاضر بازار که برچسب قیمتی حدوداً 10 میلیون تومانی دارند، به انتخاب شما مخاطبین اروتک در انتخاب محصول مورد نظرتان، کمک کنیم. با ما همراه باشید.
- سامسونگ گلکسی A52s 5G
پس از موفقیت سامسونگ در عرضه A52، اخیرا نسخه ای جدید از آن با پسوند S روانه بازار شده، که تغییراتی جزئی نسبت به نسخه اولیه دارد. این مدل، به پردازنده اسنپدراگون 778G مجهز شده که در برابر A52 5G که از اسنپدراگون 750G بهره میبرد، اندکی قویتر است و در عملکرد، برتری جزئی دارد. این تراشه 6 نانومتری با وجود مصرف کمتر از نسل پیشین، در سری میانردهها بازدهی بسیار خوبی از خود نشان داده و در انجام وظایف روزمره و حتی نسبتاً سنگین، دستکمی از پرچمداران ندارد.
A52s 5G به یک پردازنده گرافیکی آدرنو 642L مجهز است، که با عملکرد نسبی بهتر نسبت به آدرنو 619 استفادهشده در A52 5G، تقریبا از پسِ اکثر بازیهای سنگین حتی در مود High و با کمترین افت فریم برمیآید.
از دیگر امکانات مشترک سری A52، میتوان به صفحه نمایش سوپر AMOLED با رزولوشن فول اچدی، روشنایی بالای 800 نیت و نرخ نوسازی 120 هرتزی اشاره کرد. در بخش دوربین، یک لنز اصلی 64 مگاپیکسلی به همراه لنز 12 مگاپیکسلی اولتراواید و یک سنسور تشخیص عمق 5 مگاپیکسلی، این اسمارتفون را به گزینهای ایدهآل برای عکاسی در شرایط متنوع نوری و حالتهای مختلف تبدیل کرده است. این گوشی به یک شارژر 25 واتی نیز مجهز شده که میتواند باتری 4500 میلیآمپر ساعتی این دستگاه را در مدت 30 دقیقه، تا 50 درصد شارژ کند.
———————————————————————
- شیائومی می 11 لایت 5G
کمپانی شیائومی که طی سالیان اخیر، در عرضه گوشیهای میانرده به موفقیت چشمگیری دست یافته و سهم قابل توجهی از این بازار را تصاحب کرده، با محصولات متنوع خود، همیشه گزینههای متعددی را پیش روی خریداران میگذارد. یکی از این گزینههای جذاب، که مشخصات فوقالعاده و منحصربهفردی دارد، مدل Mi 11 Lite 5G است.
در بخش طراحی، Mi 11 Lite 5G در حال حاضر عنوان سبکترین و خوشدستترین گوشی هوشمند اندرویدی موجود بازار را به خود اختصاص داده است. این محصول، با ضخامت 6.8 میلیمتری و وزن 159 گرمی، گزینهای بیرقیب برای افرادی است که بهدنبال یک گوشی هوشمند با ارگونومی مناسب و وزن کم هستند.
البته این فداکاری شیائومی در کاهش وزن، چندان هم بیهزینه نبوده است. Mi 11 Lite 5G به یک باتری 4250 میلیآمپر ساعتی مجهز شده که در قیاس با رقبای خود حجم کوچکتری دارد اما با این وجود، بهلطف تجهیز گوشی به تراشهای کممصرف، این کمبود تا حدودی جبران شده است. از طرفی این باتری به نسبت کوچکتر، بهلطف یک شارژر 33 واتی، در مدت 30 دقیقه حدود 60 درصد شارژ میشود که سرعت قابل توجهی است.
این محصول به یک نمایشگر 6.5 اینچی AMOLED با نرخ نوسازی 90 هرتزی و حداکثر روشنایی 800 نیتی مجهز شده است که در رده قیمتی خود یکی از بهترینها است.
در بحث سختافزاری نیز، شیائومی کمکاری نکرده و Mi 11 Lite 5G را به پردازنده اسنپدراگون 780G مجهز نموده است. این تراشه در رنج میانرده، یکی از برترینهای حال حاضر بازار است، که عملکرد و سرعتی کاملا مناسب را برای کاربر به ارمغان میآورد. پردازنده گرافیکی این محصول، آدرنو 642 است که عملکردی قابل قبول در اجرای بازیهایی با گرافیک بالا دارد.
در قسمت دوربینهای اصلی نیز، Mi 11 Lite 5G حرفهای زیادی برای گفتن دارد و با ترکیب دوربین اصلی 64 مگاپیکسلی، دوربین فوق عریض 8 مگاپیکسلی و یک دوربین ماکرو 5 مگاپیکسلی، گزینهای قابل اتکا جهت عکاسی بهحساب میآید. شاید تنها ایراد وارده به این مجموعه دوربین، عدم وجود لرزشگیر اپتیکال است.
———————————————————————
- پوکو F3
پوکو، برند زیرمجموعه شیائومی در سال 2018 با عرضه اولین محصول خود با نام پوکوفون F1، بهعنوان قاتل پرچمداران شروعی طوفانی داشت و به شهرت جهانی رسید. امسال نیز این کمپانی، مدلهایی خوشقیمت، رقابتی و با توان بالا را وارد بازار کرده است و مدل F3 از این برند، گزینه منتخب ما در این فهرست است.
پوکو اینبار نیز پا را از حد فراتر گذاشته و در رنج قیمتی یک میانرده، مدل F3 را به پردازندهای در کلاس پرچمدارها مجهز نموده است. تراشه اسنپدراگون 870، بهعنوان قلب تپنده F3 با عملکردی تقریبا بینقص، از عهده تمامی وظایف و پردازشهای سنگین سختافزاری برمیآید.
در بخش پردازنده گرافیکی هم، پوکو با در اختیار داشتن آدرنو 650، بدون شک جذابترین گزینه برای گیمرها در این بازه قیمتی است. با این مشخصات، هیچ نگرانی از بابت اجرای بازیهای با گرافیک بالا نخواهید داشت.
پوکو F3، به یک صفحهنمایش 6.67 اینچی با پنل AMOLED مجهز شده که حداکثر روشنایی آن 1300 نیت بوده و نرخ نوسازی 120 هرتزی دارد. این نمایشگر نیز با کیفیت بسیار مناسب خود، کاملا جوابگوی نیاز کاربران خواهد بود.
شاید تنها قسمت دلسرد کننده F3، دوربین اصلی آن باشد. جایی که شیائومی تمایلی به استفاده از تکنولوژی بهروز و در کلاس پرچمداران را نداشته و از سنسور سونی IMX 582 با دقت 48 مگاپیکسلی استفاده نموده که پیش از این نیز، در پوکو X3 Pro رویت شده بود، دو دوربین 8 مگاپیکسلی اولترا واید و 5 مگاپیکسلی ماکرو نیز دوربین اصلی را همراهی میکنند. اگرچه بهدلیل وجود تراشه قدرتمند، پردازش عکسها بهتر شده و در مجموع کیفیت، جزئیات و وضوح قابل قبولی دارند، اما نمیتوان مانند دیگر مشخصات F3، انتظار عکسهایی در سطح یک پرچمدار را داشت.
پوکو F3 به باتری 4520 میلیآمپر ساعتی مجهز است که با توجه آداپتور سریع 33 واتی آن، در حدود 1 ساعت به شارژ کامل میرسد. در مجموع پوکو F3، از لحاظ توان سختافزاری و گیمینگ، گزینهای بیبدیل در این بازه قیمتی محسوب میشود.
———————————————————————
- پوکو X3 GT
پس از عرضه X3 و X3 Pro، بهتارگی محصول جدیدی از این سری با نام X3 GT معرفی شده است. این مدل، از پردازنده سری جدید مدیاتک، که دایمنسیتی 1100 نام دارد استفاده میکند. این تراشه 6 نانومتری، هرچند هنوز در بلندمدت امتحان خود را پس نداده، اما با استناد به بررسی عملکرد در سایت Nanoreview، این پردازنده قدرت بیشتر و مصرف کمتری نسبت به تراشه اسنپدراگون 860 بهکارگرفتهشده در مدل X3 Pro دارد. در کنار آن نیز، یک پردازنده گرافیکی از سری Mali-G77 MC9 قرار گرفته تا عملکردی نزدیک به پرچمداران را در این گوشی شاهد باشیم.
پوکو X3 GT، به نمایشگر 6.6 اینچی +FHD با پنل IPS LCD مجهز است که نرخ نوسازی 120 هرتزی دارد. در بخش دوربین اصلی نیز، یک سنسور جدید 64 مگاپیکسلی ساخت Omnivision تعبیه شده و دو دوربین اولتراواید 8 مگاپیکسلی و ماکروی 2 مگاپیکسلی، آن را همراهی میکنند. کیفیت عکسها در مجموع مطلوب ارزیابی میشود و در شرایط نوری ضعیف نیز به لطف گشودگی دیافراگم 1.8، عملکرد مناسبی دارد.
محصول جدید پوکو، به یک باتری 5000 میلیآمپر ساعتی مجهز شده است که همراه با یک شارژر 67 واتی عرضه میشود. طبق ادعای شیائومی، این شارژر تنها در مدت 47 دقیقه گوشی را از 0 تا 100 درصد شارژ میکند.
———————————————————————
- شیائومی Mi 10T 5G
بیش از یک سال از تولید Mi 10T 5G میگذرد، اما همچنان با مروری بر گزینههای خرید در بازار، درمییابیم که هنوز این محصول در میان دیگر رقبا، انتخابی مطرح و قابل توجه است.
یک فاکتور برجسته در این محصول، سختافزار ردهبالای آن است که در پرچمداران نسل قبل استفاده شده است و همچنان نیز بازدهی بالایی خصوصا در رنج قیمتی خود دارد. در این گوشی، از تراشه اسنپدراگون 865 با پردازنده گرافیکی آدرنو 650 استفاده شده است. این ترکیب برنده، همچنان در میان برترینها خودنمایی میکنند و قادر به اجرای انواع پردازشهای سنگین میباشند.
نمایشگر 6.67 اینچی این دستگاه از نوع IPS LCD با رزولوشن +FHD است که به روشنایی قابل قبول 650 نیت میرسد. همچنین این صفحه نمایش دارای نرخ نوسازی 144 هرتزی است که در رده قیمتی خود بینظیر است. در بخش دوربین نیز، یک سنسور 64 مگاپیکسلی IMX682 ساخت سونی به کار گرفته شده که عینا در مدل پایه X3 نیز از آن استفاده شده بود. این دوربین لرزشگیر اپتیکال ندارد و با توجه به تکنولوژی قدیمیتر نسبت به رقبای فعلی، عملکرد فوقالعادهای ندارد، اما در مجموع و در شرایط مختلف نوری، عملکرد آن قابل قبول ارزیابی میشود.
این گوشی به یک باتری 5000 میلیآمپر ساعتی مجهز است و با استفاده از شارژر 33 واتی خود، دستگاه برای شارژ کامل باتری، به یک ساعت زمان نیاز دارد که زمان قابل قبولی به نسبت حجم بزرگ باتری است.
شما چه فکر میکنید؟ کدامیک از این پنج گزینه به سلیقه شما نزدیکتر است؟ چه گزینهی دیگری را در این رنج قیمتی پیشنهاد میکنید؟
نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید!