چگونه کریستال‌های ریز مریخی در حال بازنویسی جستجو برای حیات هستند؟!

چگونه کریستال‌های ریز مریخی در حال بازنویسی جستجو برای حیات هستند؟!

اشتراک‌گذاری:

کاوشگر استقامت ناسا، با کمک دانشمندان دانشگاه فناوری کوئینزلند (QUT)، با استفاده از یک تکنیک نقشه‌برداری کریستالی پیشگامانه، شواهدی لایه‌لایه از فعالیت آب باستانی در زیر سطح مریخ کشف کرده است. این رویکرد جدید نه یک، بلکه دو رویداد جداگانه تشکیل‌دهنده مواد معدنی را آشکار می‌کند که به چندین محیط بالقوه حامی حیات در گذشته‌های دور مریخ اشاره دارد. این کشف، که در سازند شنانداوا انجام شده، فرضیه قابلیت سکونت باستانی مریخ را تقویت می‌کند.

سرنخ‌های مریخی در زیر سطح

یک تیم تحقیقاتی به رهبری دانشگاه فناوری کوئینزلند با استفاده از داده‌های کاوشگر استقامت ناسا، شواهد قوی از چندین رویداد تشکیل‌دهنده مواد معدنی درست در زیر سطح مریخ کشف کرده است. این کشف دانشمندان را یک گام به پاسخ دادن به یکی از بزرگترین سوالات در علم سیارات نزدیک‌تر می‌کند: آیا حیات هرگز روی مریخ وجود داشته است؟

این تیم، به سرپرستی دکتر مایکل جونز از مرکز تحقیقات تحلیلی مرکزی و دانشکده شیمی و فیزیک دانشگاه QUT، شامل دانشیاران دیوید فلنری و کریستوف شرانک، به همراه برندان اورنستین، پیتر نِمیر و همکارانی از آمریکای شمالی و اروپا می‌شود.

نقشه‌برداری از ردپای باستانی آب

دکتر جونز گفت:

مواد معدنی سولفاته با مقادیر مختلف آب در بیشتر مناطق مریخ وجود دارند و به ما اجازه می‌دهند تا نحوه حرکت آب در اطراف سیاره را درک کنیم، که برای درک قابلیت سکونت گذشته آن کلیدی است.

با این حال، ما هنوز به طور کامل درک نکرده‌ایم که این مواد معدنی چگونه یا چه زمانی تشکیل شده‌اند. تیم ما راهی برای اندازه‌گیری ساختار کریستالی داخلی این مواد معدنی مستقیماً در سنگ پیدا کرد، که تصور می‌شد در سطح مریخ غیرممکن باشد.

این تیم یک روش تحلیلی جدید به نام نقشه‌برداری پراش پس‌ پراکندگی اشعه ایکس (XBDM) را که توسط دکتر جونز و پروفسور شرانک در سینکروترون استرالیا توسعه داده شده بود، با ابزار PIXL موجود در کاوشگر استقامت که توسط ابیگیل الوود، فارغ‌التحصیل دانشگاه QUT ساخته شده بود، تطبیق داد.

اثر انگشت‌های تاریخ مریخ

این امر به این تیم تحقیقاتی اجازه داد تا جهت‌گیری ساختارهای کریستالی را تعیین کند، که اساساً اثر انگشتی از نحوه و زمان رشد آنها و اینکه محیط مریخ در آن زمان چگونه بوده است، ارائه می‌دهد.

دو نسل جداگانه از مواد معدنی سولفات کلسیم در Hogwallow Flats و Yori Pass در سازند شنانداوا، بخشی از مخروط افکنه رسوبی در دهانه جزرو، کشف شد: یکی درست در زیر سطح و دیگری عمیق‌تر در زیر زمین، حداقل در عمق ۸۰ متری، تشکیل شده بود.

پنجره‌های مساعد برای حیات در جدول زمانی مریخ

دکتر جونز گفت:

این کشف تنوع محیط‌هایی را که در تاریخ سازند شنانداوا وجود داشته است، برجسته می‌کند – که نشان‌دهنده چندین پنجره بالقوه است که در آن حیات ممکن بود در مریخ وجود داشته باشد.

کاوشگر استقامت از زمان فرود در دهانه جزرو در فوریه ۲۰۲۱، در حال بررسی طیف گسترده‌ای از انواع سنگ‌های مریخی، از جریان‌های گدازه‌ای باستانی گرفته تا لایه‌های رسوبی به جا مانده از یک دریاچه و دلتای رودخانه‌ای که مدت‌ها پیش ناپدید شده‌اند، بوده است.

یکی از اهداف اصلی ماموریت آن، مطالعه محیط‌هایی است که می‌توانست از حیات میکروبی پشتیبانی کند – و جمع‌آوری نمونه‌هایی که ممکن است روزی به زمین بازگردانده شوند.

نتایج این مطالعه در تاریخ ۱۶ آوریل در مجله Science Advances منتشر شد.

منبع: Scitechdaily

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *