دانشمندان سرانجام راز عدم برخورد سیارک‌های غنی از کربن با زمین را کشف کردند!

دانشمندان سرانجام راز عدم برخورد سیارک‌های غنی از کربن با زمین را کشف کردند!

اشتراک‌گذاری:

دانشمندان سرانجام یکی از اسرار پیچیده فضا را با کشف دلیل اینکه “چرا سیارک‌های غنی از کربن که در فضا رایج هستند و تقریباً هرگز به سطح زمین نمی‌رسند”، حل کردند. این کشف می‌تواند به‌شکلی قابل‌توجه آنچه را که ما در مورد شکل‌گیری منظومه شمسی و چگونگی رسیدن بلوک‌های ساختمانی اولیه حیات به زمین می‌دانیم، تغییر دهد و همچنین پیامدهای مهمی برای اکتشافات آینده سیارک‌ها و ارزیابی خطرات ناشی از برخورد آن‌ها دارد.

منظومه شمسی ما مملو از سیارک‌های غنی از کربن است که هم در کمربند اصلی سیارک‌ها و هم نزدیک‌تر به زمین یافت می‌شوند. دانشمندان تخمین می‌زنند که این سیارک‌ها تقریباً نیمی از تمام شهاب‌سنگ‌هایی را تشکیل می‌دهند که به سیاره ما برخورد می‌کنند. با این حال، آن‌ها تنها حدود 4 درصد از شهاب‌سنگ‌های بازیابی شده را تشکیل می‌دهند. اکنون، یک مطالعه جدید توضیح قانع‌کننده‌ای ارائه می‌دهد.

تجزیه شدن در فضا

طبق این یافته‌ها، این سنگ‌های فضایی ممکن است مدت‌ها قبل از اینکه به جو ما برسند، تجزیه شوند و به تدریج در اثر قرار گرفتن مکرر در معرض گرمای شدید هنگام عبور نزدیک به خورشید، فرسوده شوند.

دکتر هادرین دولیپوا، محقق دانشکده علوم زمین و سیاره‌ای دانشگاه کرتین و یکی از نویسندگان این تحقیق، در یک بیانیه مطبوعاتی گفت:

ما مدت‌هاست که مشکوک بوده‌ایم مواد کربن‌دار ضعیف از ورود به جو جان سالم به در نمی‌برند. آنچه این تحقیق نشان می‌دهد این است که بسیاری از این شهاب‌وارها حتی به آنجا هم نمی‌رسند، آن‌ها در اثر گرم شدن مکرر هنگام عبور نزدیک به خورشید از هم می‌پاشند!

محققان با مطالعه 7982 مسیر شهاب‌واره و 540 سقوط احتمالی شهاب‌سنگ، با استفاده از داده‌های 19 شبکه رصد آتش‌گوی در 39 کشور، به این نتیجه رسیدند. در طول تجزیه و تحلیل خود، محققان دریافتند که سیارک‌های غنی از کربن بسیار بیشتر احتمال دارد در فضا متلاشی شوند، به ویژه اگر چندین بار از نزدیکی خورشید عبور کنند.

این موضوع پیامدهای بزرگی برای درک ما از منشأ حیات دارد. اگرچه شهاب‌سنگ‌های غنی از کربن در زمین نادر هستند، اما از نظر شیمیایی مهم هستند.

دکتر پاتریک شوبر، محقق رصدخانه پاریس و نویسنده اصلی این مطالعه، گفت:

شهاب‌سنگ‌های غنی از کربن برخی از ابتدایی‌ترین مواد شیمیایی هستند که می‌توانیم مطالعه کنیم – آن‌ها حاوی آب، مولکول‌های آلی و حتی اسیدهای آمینه هستند. با این حال، ما تعداد بسیار کمی از آن‌ها را در مجموعه‌های شهاب‌سنگ خود داریم، به طوری که خطر داشتن یک تصویر ناقص از آنچه واقعاً در فضا وجود دارد و چگونگی رسیدن بلوک‌های ساختمانی حیات به زمین وجود دارد.

دانشمندان سرانجام راز عدم برخورد سیارک‌های غنی از کربن با زمین را کشف کردند!

بازسازی تاریخ منظومه شمسی

محققان افزودند که درک اینکه چه چیزی فیلتر می‌شود – و چرا – برای کنار هم قرار دادن تاریخ منظومه شمسی و شرایطی که در نهایت حیات را در زمین ممکن ساخت، بسیار مهم است.

این مطالعه همچنین نشان داد که شهاب‌واره‌های ناشی از اختلالات جزر و مدی – رویدادهایی که در آن سیارک‌ها پس از عبور نزدیک از کنار سیارات خرد می‌شوند – بسیار شکننده‌اند و تقریباً هرگز سالم از جو زمین عبور نمی‌کنند.

این مطالعه توسط یک تیم بین‌المللی از دانشمندان از دانشکده علوم زمین و سیاره‌ای دانشگاه کرتین و مرکز بین‌المللی تحقیقات نجوم رادیویی (ICRAR) پاریس انجام شد. سایر مؤسسات درگیر در این مطالعه عبارت بودند از مؤسسه نجوم آکادمی رومانی، موزه ملی تاریخ طبیعی و دانشگاه اکس-مارسی.

این مقاله با عنوان «تاریخچه حضیض خورشیدی و بقای جوی به عنوان عوامل اصلی رکورد شهاب‌سنگ‌های زمین (Perihelion history and atmospheric survival as primary drivers of Earth’s meteorite record)» در مجله Nature Astronomy منتشر شده است.

منبع: Interestingengineering

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *