هرگز خودتان برای تعمیر شارژر خراب اقدام نکنید!

اشتراک‌گذاری:

گجت‌هایی مانند لپ‌تاپ، تبلت و گوشی‌های هوشمند در دنیای امروز، وسایلی کاملاً ضروری هستند و همگی به شارژ منظم نیاز دارند. متأسفانه، گاهی اوقات شارژر خراب می‌شود. وقتی این اتفاق افتاد، هرگز سعی نکنید خودتان آن را تعمیر کنید. اما چرا نباید خودمان برای تعمیر شارژر خراب اقدام کنیم؟! برای بررسی خطرات تعمیر خودسرانه شارژرها با اِروتِک همراه باشید.

دلایل متعددی برای این موضوع وجود دارد که مهم‌ترین آن‌ها ایمنی است. قسمت خطرناک شارژر، خازن آن است که حتی پس از جدا کردن از برق نیز می‌تواند بار الکتریکی را در خود نگه دارد. این قطعه، اگر به درستی اداره نشود و به طور صحیح تخلیه نگردد، می‌تواند باعث یک شوک الکتریکی دردناک و بالقوه خطرناک شود. علاوه بر این، مدارهای پیچیده درون شارژر نیاز به تخصص الکترونیکی دارند. اگر تعمیر به درستی انجام نشود، ممکن است باعث اتصال کوتاه شدن شارژر یا بدتر از آن، آتش گرفتن آن پس از استفاده شود.

شارژرها در اشکال و اندازه‌های مختلفی وجود دارند و دستگاه‌های نسبتاً پیچیده‌ای هستند. آن‌ها با تبدیل جریان متناوب به جریان مستقیم با ولتاژ پایین‌تر که برای دستگاه مناسب است، کار می‌کنند. دو نوع اصلی شارژر وجود دارد: شارژر سیمی رایج و شارژر بی‌سیم که از القای الکترومغناطیسی برای شارژ مجدد باتری‌های تلفن و ساعت هوشمند استفاده می‌کند. شارژرهای سیمی لپ‌تاپ و تلفن از چندین بخش تشکیل شده‌اند: آداپتور برق، کابل و درگاه شارژ، در حالی‌که شارژرهای بی‌سیم به جای درگاه شارژ، یک پد شارژ بی‌سیم دارند. درون آداپتورهای برق سیمی، قطعات الکتریکی شامل ترانسفورماتور، سلف‌ها، یکسوکننده، خازن‌ها و مدارهای محافظ قرار دارند. در مقایسه، شارژرهای بی‌سیم ساده‌تر هستند و تنها دارای منبع تغذیه، مدار فرستنده و سیم‌پیچ فرستنده می‌باشند.

چرا خودتعمیری اغلب اوضاع را بدتر می‌کند؟!

هرگز خودتان برای تعمیر شارژر خراب اقدام نکنید!

یکی دیگر از دلایلی که تعمیر خودسرانه شارژر توصیه نمی‌شود، احتمال آسیب بیشتر به قسمت‌های حساس دستگاه در صورت بروز اشتباه است که آن را غیرقابل تعمیر می‌کند. همچنین، تلاش برای تعمیر شارژر ممکن است گارانتی آن را باطل کند، زیرا تولیدکنندگان دست‌کاری، از جمله باز کردن شارژر، را نقض شرایط گارانتی می‌دانند. اگر شارژر کار نمی‌کند، توصیه می‌شود ابتدا کابل، اتصال به پریز برق و دستگاه را بررسی کنید و اگر همچنان کار نکرد، دستگاه را ریبوت کرده و دوباره امتحان کنید. دلایل مختلفی برای مشکلات شارژ دستگاه وجود دارد و همه آن‌ها به دلیل شارژر نیستند. یکی از ساده‌ترین آن‌ها کثیف بودن یا آسیب دیدن درگاه شارژ در دستگاه است که می‌توان با تمیز کردن درگاه شارژ روی گوشی از آن جلوگیری کرد یا احتمالاً آن را رفع نمود. دلایل دیگر می‌تواند مربوط به به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری لازم یا نیاز به تعویض باتری باشد. برای شارژرهای بی‌سیم، مانند شارژرهای آیفون، نیز مراحل اولیه برای انجام دادن در صورت عدم کارکرد شارژ بی‌سیم وجود دارد.

شارژرهای کارآمد برای شارژ مطمئن گجت‌ها ضروری هستند و همانند هر دستگاه الکترونیکی دیگری، مراقبت و نگهداری صحیح از آن‌ها برای اطمینان از استفاده مداوم بسیار مهم است. اگر شارژر نیاز به تعمیر دارد، به جای تلاش برای تعمیر آن، ساده‌ترین راه‌حل خرید یک جایگزین است که ایده‌آل است اصلی و سازگار باشد تا از مشکلات احتمالی جلوگیری شود. اگر شارژر شما هنوز تحت گارانتی است، می‌توانید با سازنده تماس بگیرید تا درخواست تعویض کنید یا کمک عیب‌یابی دریافت کنید.

منبع: Slashgear

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *