جابهجایی مداوم میان برنامههای مختلف میتواند بهسرعت به کاری خستهکننده تبدیل شود. با این حال، خوشبختانه اندروید چندین ویژگی مفید برای چندوظیفگی (مالتی تسکینگ) و اجرای چند برنامه بهصورت همزمان را ارائه میدهد که به کارها بهطور قابل ملاحظهای سرعت میبخشند. برای آشنایی با ۵ ویژگی کاربردی اندروید برای چندوظیفگی، با اِروتِک همراه باشید.
۱) حالت اسپلیتاسکرین
اگر گوشی شما نمایشگر بزرگی دارد، استفاده از حالت اسپلیتاسکرین (Split Screen) میتواند امکان اجرای دو برنامه بهطور همزمان را برای شما بهشکل کارآمد و جذابی فراهم کند. با نمایشگرهای بزرگتر و استفاده از این حالت، دیگری نیازی به جابهجا شدن بین برنامههای خود نخواهید داشت و میتوانید محتوای دو اپلیکیشن مختلف را بهصورت همزمان و یکجا مشاهده کنید.
بهطور مثال، حالت اسپلیتاسکرین اندروید به شما اجازه میدهد تا هنگام مرور جدیدترین پستهای صفحهی اصلی اینستاگرام خود، اخبار و مقالات مفید دیگر را با استفاده از مرورگر بخوانید یا در بخشی از صفحه به تقویم روزانه دسترسی داشته باشید و در بخش دیگر در برنامهی Google Keep یادداشتبرداری کنید.
۲) جفت کردن برنامهها
یکی دیگر از ویژگیهایی که تجربهی اسپلیتاسکرین با اندروید را بهبود میبخشد، «App Pairs» نام دارد. با استفاده از این ویژگی میتوانید برنامههایی که معمولاً با یکدیگر مورداستفاده قرار میدهید را جفت کنید و همیشه آنها را بهصورت اسپلیتاسکرین اجرا نمایید. بهعنوان مثال، با استفاده از این ویژگی قادر خواهید بود تا اپلیکیشن تقویم گوگل (Google Calendar) را همزمان با Google Keep اجرا کنید و از این دو برای برنامهریزی ادامهی روز خود کمک بگیرید.
برای استفاده از این ویژگی با گوشی سامسونگ تنها کافی است در حالت اسپلیتاسکرین بر روی آیکون سهنقطه در خطی که دو برنامه را از یکدیگر جدا کرده ضربه بزنید و آیکون ستاره را انتخاب کنید تا این ترکیب ذخیره شود. پس از ذخیرهسازی این جفت برنامه، آیکون جدیدی را در صفحهی اصلی گوشی سامسونگ خود مشاهده خواهید کرد که هر دو برنامه را بهصورت جفت ارائه میدهد.
قابلیت ذخیرهسازی جفتها در دسترس اکثر گوشیهای سامسونگ قرار دارد، اما اندروید 15 نیز این ویژگی را در دسترس دستگاههای سازگار گذاشته است. برای دستگاههایی که دارای نسخههای قدیمیتر اندروید هستند، میتوانید از اپلیکیشن «Be Nice» در پلی استور بهره ببرید.
۳) حبابهای چت
اگرچه امکان استفاده از حالت اسپلیتاسکرین برای گوگل مسیج (Google Messages) و برنامههای پیامرسان مطرح دیگر وجود دارد، اما قابلیت حبابهای چت (Chat Bubbles) اندروید تقریباً همان کارایی را بدون اِشغال کردن نیمی از صفحهی گوشی ارائه میدهد.
وقتی که پیام جدیدی را دریافت میکنید، حبابهای چت را روی صفحه مشاهده خواهید کرد که امکان پاسخگویی درجا در همان صفحهای که هستید را در اختیارتان میگذارد. بهلطف این ویژگی چندوظیفگی اندروید، دیگر نیازی به باز کردن مجدد برنامهی پیامرسان خود ندارید و میتوانید بهسرعت جواب پیامی که دریافت کردهاید را بدهید تا بدون معطلی به ادامهی کار قبلی خود بازگردید.
۴) ژستهای حرکتی برای جابهجا شدن بین برنامهها
با وجود اینکه حالت اسپلیتاسکرین و حبابهای چت اندروید بسیار کاربردی هستند، متأسفانه تمامی برنامههای اندرویدی از این دو ویژگی پشتیبانی نمیکنند. در این مواقع، میتوانید از ژستهای حرکتی برای چندوظیفگی بهتر و جابهجایی سریع میان برنامهها کمک بگیرید. جهت انجام این کار، تنها باید انگشت خود را به سمت راست یا چپ نوار ناوبری (Navigation Bar) در پایین صفحه بکشید تا بهسرعت بین برنامههای پرکاربرد خود جابهجا شوید.
۵) حالت تصویر در تصویر (PiP)
حالت تصویر در تصویر (Picture-in-Picture یا PiP) یکی از قابلیتهای مفید دیگر اندروید برای چندوظیفگی به حساب میآید. این حالت بهویژه در مواقعی که میخواهید در کنار کار اصلی خود بر روی محتوا یا برنامهی دیگری تمرکز کنید، ارزش خود را نشان میدهد. بهعنوان مثال، هنگام گفتگو با دیگران یا برقراری تماس تصویری میتوانید با حالت تصویر در تصویر به تماشای ویدیوی موردنظر خود ادامه دهید. با بهرهگیری از این حالت، دیگر لازم نیست تا دائم ویدیو را متوقف کنید، جواب پیام دریافتی را بدهید و بار دیگر به ویدیو برگردید.
اگر تاکنون این ویژگیهای مفید اندروید را آزمایش نکردهاید، پیشنهاد میکنیم که آنها را برای چندوظیفگی به کار بگیرید و به کارهای خود سرعت بخشید.
منبع: Makeuseof