جستجو
Close this search box.
جستجو
Close this search box.
چگونه از اپلیکیشن Wi-Fi Analyzer برای بهبود و تقویت اتصال وای فای استفاده کنیم؟

چگونه از اپلیکیشن Wi-Fi Analyzer برای بهبود و تقویت اتصال وای فای استفاده کنیم؟

اشتراک‌گذاری:

خرید روتر وای فای جدید به‌تنهایی برای تقویت شبکه‌ی شما کافی نخواهد بود. برای اینکه بیشترین بهره را از وای فای خود ببرید، باید مطمئن شوید که بهترین محدوده، سیگنال و فرکانس را می‌توانید دریافت کنید. خوشبختانه، اپلیکیشن موبایلی Wi-Fi Analyzer برای نظارت بر اتصال وای فای و تقویت آن بسیار کاربردی است. برای آشنایی با نحوه‌ی استفاده از این برنامه، با اِروتِک همراه باشید.

چرا بهتر است از اپلیکیشن Wi-Fi Analyzer برای تقویت اتصال وای فای استفاده کنیم؟

برنامه‌های زیادی برای اسکن سریع شبکه‌های وای فای وجود دارند، اما تعداد بسیار اندکی از این برنامه‌ها اطلاعات موردنیاز کاربر را به‌شکلی ارائه می‌دهند که برای تازه‌کارها نیز آسان و قابل فهم باشد. Wi-Fi Analyzer یک برنامه‌ی رایگان و منبع‌باز اندرویدی است که می‌تواند از قدرت سیگنال یک نقطه‌ی دسترسی خاص گرفته تا بهترین کانال‌ها برای اتصال را تعیین کند و حتی تخمین بزند که نقطه‌ی دسترسی چقدر از شما فاصله دارد.

دانلود اپلیکیشن Wi-Fi Analyzer برای اندروید

این برنامه به چهار بخش تقسیم شده است:

  • لیستی از نقاط دسترسی، همراه با قدرت سیگنال
  • لیستی از تمامی کانال‌های موجود با امتیاز اختصاص‌داده‌شده به هر کدام
  • نمودار کانال
  • نمودار زمانی

تمامی داده‌ها و اطلاعات موردنیاز شما در این اپلیکیشن به‌صورت قابل درکی ارائه شده‌اند و تنها باید چند دقیقه‌ای را صرف خواندن توضیحات صفحه‌ی گیت‌هاب (GitHub) برنامه یا وب‌سایت رسمی WiFi Analyzer کنید. افزون‌بر این، علی‌رغم اینکه اپلیکیشن موردبحث به‌طور کاملاً رایگان در دسترس قرار دارد، هیچ‌گونه تبلیغات درون‌برنامه‌ای برای آن در نظر گرفته نشده است و بدون مزاحمت قادر به استفاده از تمامی ویژگی‌های آن هستید.

بهبود محدوده و تقویت سیگنال وای فای

اولین قدم برای تقویت اتصال وای فای، اطمینان از سیگنال قوی است. اگر به‌تازگی روتر خود را راه‌اندازی کرده‌اید، یکی از اولین کارهایی که باید انجام دهید این است که اپلیکیشن WiFi Analyzer را اجرا کنید و در خانه یا محل کار خود قدم بزنید تا مطمئن شوید که در هر اتاق به سیگنال مناسبی دسترسی دارید.

سیگنال‌های وای‌فای بر حسب دسی‌بل‌میلی‌وات (dBm) اندازه‌گیری می‌شوند و از ۳۰- تا ۹۰- دسی‌بل‌میلی‌وات را دربرمی‌گیرند. هرچه این عدد بیشتر باشد، سیگنال شما بدتر خواهد بود. سیگنال ایده‌آل به‌طور کلی باید در محدوده‌ی -۵۰ تا -۵۵ دسی‌بل قرار گرفته باشد.

اگر قدرت سیگنال وای فای شما کم است، از روتر قدیمی خود به‌عنوان ریپیتر (Repeater) کمک بگیرید. همچنین می‌توانید از شبکه‌های مش وای فای بهره ببرید که در واقع شبکه‌هایی هستند که از چندین نقطه‌ی اتصال (Node) برای برقراری ارتباط با یکدیگر به‌منظور ارائه‌ی دسترسی مداوم به اینترنت در تمامی نقاط خانه یا محل کار استفاده می‌کنند.

از کانال‌های وای‌فای مناسب استفاده کنید

کانال‌های وای‌فای عامل مهمی برای اطمینان از اینکه شما بیشترین بهره را از شبکه‌ی وای‌فای خود می‌برید، به حساب می‌آیند و به باندی که استفاده می‌کنید بستگی دارند. فراتر از انتخاب شبکه‌ی ۲٫۴ گیگاهرتز، ۵ گیگاهرتز یا ۶ گیگاهرتزی، هدف اصلی این است که در کانال وای‌فای مناسبی با کم‌ترین تراکم قرار داشته باشید. با نگاهی گذرا به صفحه‌ی امتیازها و رتبه‌بندی کانال (Channel Rating) در اپلیکیشن Wi-Fi Analyzer، می‌توانید اطلاعات ارزشمندی درباره‌ی هر کانال در دسترس از نقطه‌ی دسترسی شما را به‌دست آورید.

اگر در شبکه‌ی ۲٫۴ گیگاهرتزی هستید، کانال‌های ۱، ۶ و ۱۱ به‌طور کلی برای تقویت اتصال وای فای بهترین به شمار می‌روند. با این حال، این مسئله بستگی زیادی به مکان دقیق شما و میزان تداخل روتر خواهد داشت و باید هنگام راه‌اندازی شبکه، کانال‌های وای‌فای مناسب را بررسی کنید.

هنگام استفاده از شبکه‌های ۵ گیگاهرتز یا ۶ گیگاهرتزی، تعداد کانال‌های در دسترس افزایش می‌یابد. به بیان دیگر، در این حالت به کانال‌های بیشتری دسترسی دارید که با تداخل فرکانسی زیادی مواجه نیستند و در نتیجه از سرعت بهتری برخوردارند. روتر وای‌فای شما به‌طور خودکار سعی می‌کند تا بهترین کانال‌ها را ارائه دهد، اما اغلب اوقات ممکن است در تشخیص بهترین گزینه‌ها اشتباه کند. از این رو، اگر به‌صورت دستی کانال‌های وای‌فای را تنظیم کنید، اتصال بهتری را تجربه خواهید کرد.

پهنای کانال نیز برای بهبود و تقویت اتصال وای‌فای اهمیت دارد. اگر در شبکه‌ی ۲٫۴ گیگاهرتزی هستید، برای پایداری بیشتر پهنای کانال را روی ۲۰ مگاهرتز تنظیم کنید، چرا که ۴۰ مگاهرتز معمولاً با تداخل زیادی روبه‌رو است. در شبکه‌های ۵ گیگاهرتز یا بهتر می‌توانید پهنای کانال را بدون تداخل زیاد به ۴۰ مگاهرتز برسانید. از طرف دیگر، اگرچه پهنای کانال ۸۰ مگاهرتز و ۱۶۰ مگاهرتز ممکن است سرعت بهتری به شما بدهند، اما با تداخل بیشتری نیز مواجه خواهند بود که به پایداری اتصال وای‌فای شما آسیب می‌رسانند.

باند Wi-Fi مهم است

علاوه‌بر تمامی مواردی که بالاتر ذکر شد، فرکانس وای‌فای یا باندی که استفاده می‌کنید نیز حائز اهمیت است. اگر برد اتصال وای‌فای و محدوده‌ی پوشش آن برای شما اهمیت زیادی داشته باشد، باند ۲٫۴ گیگاهرتز از این نظر بهترین گزینه به حساب می‌آید اما با بیشترین تداخل از سوی مواردی مانند روترهای دیگر در مجاورت شما، ریپیترهای وای‌فای و مایکروویو مواجه می‌شوید.

باندهای ۵ گیگاهرتز و ۶ گیگاهرتز عملکرد بهتری را ارائه می‌دهند، چرا که از کانال‌هایی که توسط دستگاه‌های دیگر استفاده نمی‌شود، بهره می‌گیرند. این باندها همچنان می‌توانند با تداخل همراه شوند، اما این میزان بسیار کمتر از باند ۲٫۴ گیگاهرتزی است. بنابراین، اگر روتر شما از باندهای ۵ گیگاهرتز و ۶ گیگاهرتز پشتیبانی نمی‌کند، باید کم‌کم به فکر خرید روتر جدیدی باشید.

انتخاب باند هم به برد و محدوده‌ی تحت پوشش موردنظر شما بستگی دارد. پهنای کانال‌های عریض‌تر باندهای ۵ گیگاهرتز و ۶ گیگاهرتزی در فواصل طولانی عملکرد مناسبی ندارند. از این رو، اگر فاصله‌ی روتر اصلی با میز شما زیاد است، باید از یک ریپیتر، شبکه‌ی مش وای‌فای یا کابل اترنت، که هنوز بهترین راه برای سریعترین و پایدارترین اتصال به اینترنت محسوب می‌شود، برای تقویت اتصال وای فای استفاده کنید.

منبع: Makeuseof

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *