اسمبل (سرهم کردن) یک رایانه شخصی (کامپیوتر) مخصوص بازی میتواند هم هیجانانگیز و هم دلهرهآور باشد. به همین دلیل قبل از انجام این کار باید نکاتی را بدانید، زیرا ممکن است مشکلات زیادی پیش بیاید، اما نتیجه نهایی همیشه رضایتبخش است. این کار شباهت زیادی به ساخت یک خودرو دارد چیزی که میتوانید به مرور زمان آن را نگهداری و ارتقاء دهید! چه اولین رایانه شخصی خود را اسمبل میکنید و چه صدمین، مهم است که قبل از خرید قطعات، از سازگاری آنها با یکدیگر اطمینان حاصل کنید. برای آشنایی با نحوه اسمبل کردن یک رایانه شخصی با اِروتِک همراه باشید.
خوشبختانه، این فرآیند امروزه بسیار آسانتر از 20 سال پیش است. امروزه، وبسایتهایی مانند PCPartPicker و BuildMyPC وجود دارند که به شما امکان میدهند رایانه شخصی جدید خود را به صورت مجازی اسمبل کنید و اغلب تأیید میکنند که قطعات انتخابی شما با یکدیگر سازگار هستند و در زمان و هزینه شما صرفهجویی میکنند. اولین جنبه سازگاری که باید به آن توجه کنید، اندازه مادربرد است. مادربرد ATX رایجترین اندازه در رایانههای خانگی است که ابعاد آن 305 در 244 میلیمتر است. Micro-ATX کمی کوچکتر از فرم فاکتور ATX تماماندازه است.
آنها عرض یکسانی با همتایان بزرگتر خود دارند، اما یک طرف آنها کوتاهتر است، و یک مربع کامل 244 در 244 میلیمتری را تشکیل میدهد. علاقهمندان به فرم فاکتور فوقالعاده فشرده، مادربردهای mini-ITX را دوست خواهند داشت. اینها کوچکترین مادربردها برای مصرفکنندگان هستند که ابعاد آنها تنها 170 در 170 میلیمتر است. سپس مادربرد eATX وجود دارد که بزرگترین آنهاست. طول آن با مادربرد ATX یکسان است، اما عرض آن میتواند متفاوت باشد. تعداد اسلاتهای اتصال و قیمت بسته به تصمیم شما و همچنین کیسی که همه چیز را در آن قرار میدهید، متفاوت خواهد بود.
سازگاری با مادربرد و پردازنده آغاز میشود
اگر مایلید رایانه خود را بدون کمک اسمبل (سرهم) کنید، نشانگرهای دیگری نیز وجود دارند که به شما میگویند قطعات با یکدیگر سازگار هستند یا خیر. هنگامی که یک پردازنده (CPU) میخرید، با مجموعهای از حروف و اعداد مانند “LGA 1700” یا “AM4” برچسبگذاری میشود. این نام سوکت پردازنده است که به شما میگوید با کدام چیپست مادربرد سازگار است؛ زیرا نمیتوانید هر پردازندهای را که میخواهید در هر مادربردی که دارید قرار دهید. برای نام سوکت، لیست قطعات را با دقت بخوانید. نام سوکتهای اینتل و AMD متفاوت است.
نام سوکتهای اینتل از نوع LGA (که مخفف “آرایه شبکه زمینی” است) است، در حالیکه پردازندههای جدیدتر AMD از AM4، TR4 و sTRX4 استفاده میکنند. هر پردازنده با سوکت LGA با همان مادربرد سازگار نیست. چیپست X299 فقط با پردازندههای LGA 2066 سازگار است، در حالیکه پردازنده LGA 1700 با مادربردهایی که دارای چیپستهای Z690، H670، B660 و H610 هستند، سازگار است. در طرف AMD، رایجترین پردازندهها مانند Ryzen 5000 یا 3000 روی سوکت AM4 با طیف وسیعی از چیپستها، از جمله X570، X470، X370، B550، B450 و B350 سازگار هستند.
خوشبختانه انتخاب کارت گرافیک به این پیچیدگی نیست. کارتهای NVIDIA و AMD هر دو مزایا و معایبی دارند، اما تا زمانی که مادربرد دارای اسلات PCIe x16 باشد، میتواند هر کارت گرافیک مصرفکننده را پشتیبانی کند.
منبع تغذیه را فراموش نکنید!
پردازنده، مادربرد، کارت گرافیک، رم و دستگاه(های) ذخیرهسازی همگی برای یک رایانه شخصی کاربردی ضروری هستند، اما اگر چیزی برای تأمین برق آنها نداشته باشید، هیچ معنایی ندارند. با این حال، نمیتوانید هر منبع تغذیهای (PSU) را که خوشتان میآید، بهسادگی در رایانه شخصی قرار دهید. هر منبع تغذیه هنگام تبدیل برق از پریز دیوار به انرژی قابل استفاده برای رایانه شخصی، مقدار متفاوتی وات ارائه میدهد.
سازگاری در اینجا همچنان حیاتی است: هر قطعه مقداری انرژی مصرف میکند—برخی بیشتر از سایرین—بنابراین داشتن برق کافی برای روشن نگه داشتن رایانه شخصی بدون مشکل ضروری است. خوشبختانه، MSI و NewEgg هر دو با ماشینحسابهای آنلاین خود راه حلهایی ارائه میدهند که حدس و گمان را از بین میبرند و دقیقاً تعیین میکنند که برای انتخاب منبع تغذیه مناسب برای ساخت رایانه شخصی خود به چه مقدار برق نیاز دارید. هر منبع تغذیه دارای گواهینامههای مختلفی است که اطمینان حاصل میکنند قابل اعتماد هستند.
گواهینامه منبع تغذیه Cybenetics یکی از دو شرکتی است که گواهینامه ارائه میدهد و خروجی نویز و کارایی منبع تغذیه را بررسی میکند. همه گواهینامهها در مقیاسی رتبهبندی میشوند؛ از جمله برنز، نقرهای، طلایی، پلاتینیوم، تیتانیوم و در نهایت الماس. رتبهبندی نویز دارای هفت گواهینامه است، از پایینترین سطح با استاندارد شروع میشود و با ++A به پایان میرسد. 80 پلاس برند گواهینامه دیگری است که فقط کارایی را اندازهگیری میکند. مقیاس رتبهبندی آن با استاندارد شروع میشود و با تیتانیوم به پایان میرسد. منبع تغذیه مناسب فقط مقدار مناسبی برق را تأمین نمیکند؛ بلکه پایدار، قابل اعتماد و دارای محافظتهایی برای دفاع از رایانه شخصی شما در برابر نوسانات و خاموشیهای ناگهانی خواهد بود.
منبع: Slashgear