در سال ۲۰۲۵، انتخاب لپتاپهایی با باتریهای بادوام از هر زمان دیگری راحتتر است. برای دههها، همه میدانستند که لپتاپ و شارژرش نباید هرگز از هم جدا شوند! مهم نبود باتری چقدر بزرگ بود، در هر حال نیازهای حریصانه یک کامپیوتر قابل حمل باعث میشد باتری آن بهطرز ناامیدکنندهای سریع خالی شود. اما دهه ۲۰۲۰ شاهد یک تحول بزرگ در عمر باتری لپتاپها بوده است و برای اولین بار، تعداد زیادی لپتاپ در بازار وجود دارند که عمر باتری آنها به قدری طولانی است که مدتها پس از خوابیدن کاربرانشان نیز روشن میمانند.
این پیشرفت چشمگیر در عمر باتری لپتاپها را میتوان عمدتاً به تلاش صنعت برای استفاده از پردازندههای مبتنی بر ARM در کامپیوترها نسبت داد. پردازندههای ARM در مقایسه با سیستمهای کامپیوتری سنتی x86 با قطعات جداگانه، به لطف مجموعه دستورالعملهای سادهشان، بهطرز باورنکردنی کممصرف هستند و به همین دلیل در دستگاههای کوچک موبایل مانند گوشیهای هوشمند و تبلتها استفاده شدهاند. پس از اینکه اپل – که سابقه طولانی در استفاده از ARM دارد و به iPod برمیگردد – با موفقیت خط تولید مکهای خود را از اینتل به ARM تغییر داد، مدت زیادی طول نکشید که بقیه صنعت نیز از این روند پیروی کردند.
امروزه میتوانید لپتاپهایی با عمر باتری تا ۳۰ ساعت پیدا کنید که تغییری چشمگیر نسبت به چند ساعت استفادهای است که قبلاً تجربه معمول لپتاپها بود. در این مطلب از اِروتِک، چهار لپتاپ را جمعآوری کردهایم که بهطور مداوم در تستهای باتری منابع مختلف، بیشترین دوام را داشتهاند. اگرچه بهطور خاص دستگاههای ARM انتخاب نشدهاند، اما جای تعجب نیست که هر چهار مورد مبتنی بر ARM هستند، بنابراین قبل از خرید، مطمئن شوید که نرمافزار مورد نیازتان با آنها سازگار است. حالا که این موضوع را کنار گذاشتیم، بیایید ببینیم کدام لپتاپها شارژدهی بهتری دارند. با اِروتِک همراه باشید.
۱. لنوو ThinkPad T14s Gen 6
یکی از لپتاپهای مجهز به پردازنده اسنپدراگون با عمر باتری فوقالعاده طولانی، لنوو ThinkPad T14s Gen 6 است. ThinkPad کلاسیک یکی از قدیمیترین برندها در تاریخ لپتاپ است و T14s زبان طراحی ساده و حرفهای نسلهای قبلی خود را حفظ کرده و جایگاه خود را به عنوان یک دستگاه سطح پایه و متمرکز بر تجارت نشان میدهد. این لپتاپ در پیکربندیهای AMD، اینتل و اسنپدراگون کوالکام عرضه میشود، اما فقط پیکربندی اسنپدراگون است که عمر باتری برتری را که این لپتاپ قادر به ارائه آن است، فراهم میکند.
شما میتوانید اسنپدراگون X پلاس یا اسنپدراگون X الیت قدرتمندتر انتخاب کنید. در تستهای NotebookcheckReviews، تراشه دوم توانست T14s را به مدت چشمگیر ۲۲ ساعت روشن نگه دارد. PCWorld نتایج بهتری نیز به دست آورد و دستگاهی که آنها آزمایش کردند، نزدیک به ۲۴ ساعت قبل از خاموش شدن دوام آورد. در همین حال، PCMag در یک تست تخلیه باتری، زمان باورنکردنی ۳۳ ساعت را ثبت کرد. T14s همچنین دارای قابلیت Rapid Charge است. اگر به هر نحوی موفق به خالی کردن باتری آن شوید، میتوانید با یک ساعت شارژ با استفاده از شارژر ۶۵ وات یا بالاتر، تا ۸۰ درصد آن را پر کنید. با داشتن ۳۲ یا ۶۴ گیگابایت رم و یک ترابایت حافظه داخلی، این لپتاپ در مجموع یک بسته نسبتاً قوی است.
به نظر میرسد تستهای انجام گرفته با استفاده از نسخه IPS لپتاپ T14s انجام شده است که خبر خوبی برای کسانی است که نسخه اولد را انتخاب میکنند. پنلهای اولد نهتنها تصویر بهتری ارائه میدهند، بلکه مصرف باتری کمتری نیز دارند. با این حال، نسخه اولد دارای رزولوشن بالاتری است که به ۱۲۰ هرتز میرسد، که هر دوی این عوامل ممکن است از مزایای مصرف کم باتری بکاهند. هر دو نسخه IPS و OLED در مدلهای لمسی و غیر لمسی عرضه میشوند.
۲. HP Omnibook X
چند سال پیش، اگر کسی میگفت که لپتاپهای ویندوزی بهزودی بیش از یک روز کامل با یک بار شارژ دوام خواهند آورد، ممکن بود همه به او بخندند. اما با تلاش مجدد مایکروسافت برای لپتاپهای ویندوزی مبتنی بر ARM در سال گذشته، آن روز بالاخره فرا رسیده است. HP Omnibook X 14 با رقابت سخت در صدر جدول، در تستهای PCWorld به ۱۸ ساعت عمر باتری، در تستهای CNET به بیش از ۲۵ ساعت و طبق گفته PCMag به ۳۰ ساعت شگفتانگیز دست یافته است. خود HP ادعا میکند که این لپتاپ میتواند بیش از ۲۶ ساعت پخش ویدیو داشته باشد.
OmniBook X که از تراشه اسنپدراگون X الیت کوالکام، برترین تراشه ARM برای ویندوز، بهره میبرد، قدرت پردازشی بسیار زیادی برای برنامههای بهینهسازی شده دارد. البته، بعید است که بتوانید یک جلسه ویرایش ویدیوی ۲۴ ساعته کامل را با این لپتاپ انجام دهید، اما با تعادل معمولی کارها، بهراحتی میتوانید بیش از دو روز کاری هشت ساعته را قبل از نیاز به شارژ مجدد سپری کنید. عمر باتری هنگام استفاده از یک برنامه x86 که نیاز به اجرا از طریق شبیهسازی ARM دارد، ممکن است کمتر قابل اعتماد باشد.
با این حال، Omnibook X همچنین دارای HP Fast Charge است که این شرکت ادعا میکند وقتی لپتاپ خاموش است، میتواند آن را در عرض ۳۰ دقیقه تا ۵۰ درصد شارژ کند. با این حال، این به معنای شارژ کامل در یک ساعت نیست، زیرا سرعت شارژ پس از ۵۰ درصد کاهش مییابد. ایراد اصلی این لپتاپ به نظر میرسد پورتهای ورودی/خروجی آن باشد که با تنها دو پورت USB-C و یک پورت USB Type-A به همراه جک هدفون، کمی محدود است.
۳. Apple MacBook Pro (M4)
وقتی اپل در سال ۲۰۲۰ از پردازندههای اینتل به پردازندههای داخلی مبتنی بر ARM سری M خود تغییر داد، این حرکت شوک بزرگی در صنعت کامپیوتر ایجاد کرد. به سرعت مشخص شد که اپل نهتنها عملکرد برنامههای بومی را بهبود بخشیده، بلکه رمز و راز عمر باتری لپتاپ را نیز کشف کرده است. همانطور که در این مقاله میبینید، ویندوز بر روی ARM نیز به همین موفقیت دست یافته است، اما Apple MacBook Pro (M4) همچنان شاید بهترین نسبت عملکرد به عمر باتری را حفظ کرده است. پردازنده M4 آن میتواند بهراحتی از پس کارهای سنگین برآید، اما کاربران همچنان میتوانند انتظار ۲۱ ساعت یا بیشتر عمر باتری را در استفاده معمولی داشته باشند. PCMag از این نیروگاه آلومینیومی ۲۸ ساعت استفاده مداوم به دست آورد و Gizmodo پس از یک تست ۱۲ ساعته، ۵۵ درصد باتری باقیمانده را گزارش کرد. البته نتایج آنها به ۲۴ ساعت تخمین زده میشود، زیرا نیمه دوم باتری اغلب سریعتر تخلیه میشود.
MacBook Proهای سری M به دلیل قدرت پردازشی محض خود شهرت دارند و M4 MacBook Pro یک غول است. همانطور که در بررسیهای MacBook Pro M4 Max اشاره شده است، این دستگاه قابلیتهای یک دسکتاپ قدرتمند را دارد. این مصحول بهراحتی از پس طیف گستردهای از وظایف، از تبهای مرورگر وب گرفته تا ویرایش ویدیوی چند مسیره بدون هیچ مشکلی برمیآید. این موضوع برای هر سه نوع تراشه M4 صادق است، اما طبق گفته اپل، عمر باتری مدل پایه M4 بیشتر از مدلهای قویتر M4 Pro یا Max خواهد بود. علاوه بر این، اپل از حمایت گسترده توسعهدهندگان برخوردار است، به این معنی که بسیاری از برنامههای محبوب برای سازگاری با سری M بهروزرسانی شدهاند. این میتواند عمر باتری را بیشتر بهبود بخشد، زیرا به این معنی است که برنامههای کمتری برای کار با پیادهسازی ARM اپل نیاز به اجرا از طریق لایه شبیهسازی Rosetta 2 خواهند داشت.
۴. ASUS Zenbook A14
ایسوس ادعا میکند که این لپتاپ نازک و فوقالعاده سبک میتواند تا ۳۲ ساعت در تست پخش ویدیو دوام بیاورد. البته اگر شما بتوانید ۳۲ ساعت بدون وقفه به تماشای ویدیو بنشینید! با این حال، این ادعاهای سازنده در تستهای واقعی دقیقاً محقق نشد. CNET عمر باتری قابل تحسین ۲۴ ساعته را از Zenbook A14 به دست آورد، در حالیکه Tom’s Guide در یک تست مرورگر بیش از ۱۸ ساعت و Engadget در بنچمارک باتری PCMark 10 عملکردی تقریباً مشابه را مشاهده کردند. واضح است که اگرچه هرگز نگران پیدا کردن پریز برق نخواهید بود، اما عمر باتری این دستگاه با میزان باری که روی آن قرار میدهید، ارتباط مستقیم خواهد داشت.
با این حال، در این زمینه، این اعداد چشمگیر هستند. برای دستگاهی با وزن تنها ۱ کیلوگرم با صفحهنمایش ۱۴ اینچی اولد و بدنه فلزی، انتظار میرود عمر باتری نقطه ضعف آن باشد. در عوض، این یکی از بهترین نقاط فروش این لپتاپ است. طبق گفته Windows Central، هیچ مدرکی مبنی بر کاهش قدرت پردازنده برای دستیابی به این نتایج وجود ندارد. با این حال، شما مجبور خواهید بود با پردازنده اسنپدراگون X پلاس کوالکام یا حتی X ضعیفتر کار کنید و در زمان نگارش این مقاله، هیچ گزینهای برای ارتقا به X الیت قدرتمندتر وجود ندارد. اگر شما یک کاربر معمولی لپتاپ هستید که بیشتر از مرورگر وب یا Microsoft Teams و برخی ابزارهای Microsoft Office استفاده میکنید، این لپتاپ بیش از نیازهای شما را برآورده میکند، اما کسانی که به قدرت پردازشی بیشتری نیاز دارند، ممکن است احساس محدودیت کنند.
این لپتاپها چگونه انتخاب شدند؟
برای اطمینان از رعایت استانداردهای سختگیرانه، هر یک از دستگاههای ویندوزی موجود در این فهرست بر اساس تجزیه و تحلیل دقیق مشخصات آنها و بررسیهای تخصصی انتخاب شدهاند. از آنجاییکه امکان دسترسی به این دستگاهها برای تس عملکرد باتری هر یک از آنها وجود نداشت، ادعاهای سازنده بررسی و با تستهای منابع معتبر مختلف مقایسه شدهاند. این امر به شناسایی لپتاپهایی کمک کرد که بهطور متوسط بهترین عملکرد را در تستهای عمر باتری داشتهاند.
بنابراین، موارد فوق لزوماً بهترین دستگاهها بهطور کلی نیستند. بلکه بهترینها در چارچوب معیارهای اعمالشده و بر اساس ارزیابیهای باتری هستند. علاوه بر این، از آنجاییکه تست باتری کافی توسط منابع معتبر برای همه لپتاپها انجام نشده است، برخی از لپتاپها با نتایج باتری پراکنده اما امیدوارکننده، به منظور حفظ اطمینان، از این فهرست حذف شدهاند.
منبع: Slashgear