با افزایش تعداد دستگاههایی که بیشتر مردم امروزه از آنها استفاده میکنند، خواه گوشیهای هوشمند، ساعتهای هوشمند، لپتاپها، هدفونهای بیسیم و سایر گجتها، شارژ کردن سریع و کارآمد آنها اهمیت پیدا میکند. دقیقاً همین مشکلی است که USB PD قصد دارد آن را حل کند. اما USB PD دقیقاً چیست و چه چیزی آن را اینقدر خاص میکند؟ برای پاسخ به این سوالات با اِروتِک همراه باشید.
حروف “PD” در USB PD مخفف عبارت پاور دلیوری یا Power Delivery (تامین نیرو) است. USB PD یک استاندارد جهانی شارژ سریع است که در اکثر گوشیهای هوشمند، لپتاپها، تبلتها، مانیتورها و موارد دیگر امروزی استفاده میشود. این قابلیت، این امکان را به شما میدهد که از یک شارژر واحد برای تغذیه انواع دستگاهها استفاده کنید و نیاز به حمل شارژرهای مختلف را از بین ببرید.
USB PD برای اولین بار در سال 2012 عرضه شد و در حال حاضر در سومین بازنگری خود قرار دارد. آخرین نسخه میتواند تا 240 وات نیرو را منتقل کند، در حالیکه نسخههای قدیمیتر، یعنی USB PD 1.0 و 2.0، حداکثر 100 وات را پشتیبانی میکردند. در حالیکه آن نسخههای اولیه با کابلهای USB-A به USB-C کار میکردند، USB PD 3.0 به کابل USB-C در هر دو طرف نیاز دارد.
چرا USB PD خاص است؟
توان خروجی بالاتر تنها ویژگیای نیست که USB PD را خاص میکند. این استاندارد از سطوح ولتاژ چندگانه مانند 5 ولت، 9 ولت، 15 ولت و 20 ولت نیز پشتیبانی کرده و امکان برقراری ارتباط بین شارژر و دستگاه متصل را برای تعیین سطح ولتاژ مناسب فراهم میکند. به عنوان مثال، اگر یک گوشی هوشمند فقط به 18 وات برق نیاز داشته باشد، شارژر USB PD دقیقاً همان مقدار را تامین میکند. بهطور مشابه، یک هدست با توان پایینتر فقط نیروی مورد نیاز خود را دریافت خواهد کرد. این امر نه تنها اتلاف انرژی را کاهش میدهد و از گرم شدن بیش از حد جلوگیری میکند، بلکه فرآیند شارژ را نیز ایمنتر میسازد.
یکی دیگر از ویژگیهایی که USB PD را از سایر فناوریهای شارژ متمایز میکند، قابلیت انتقال نیرو به صورت دوطرفه است. در حالیکه شارژرهای USB قدیمی فقط میتوانند نیرو را از شارژر به دستگاه منتقل کنند، USB PD به نیرو اجازه میدهد هم به دستگاه و هم از دستگاه جریان یابد. این بدان معناست که میتوانید از یک تلفن هوشمند که از USB PD پشتیبانی میکند برای شارژ دستگاه دیگری مانند لپتاپ استفاده کنید.
برای بهرهمندی کامل از USB PD، باید شارژر، کابل و دستگاهی داشته باشید که همگی از این استاندارد پشتیبانی کنند. همچنین، مهم است که توجه داشته باشید که در حالیکه USB PD قادر به ارائه تا 240 وات برق است، اکثر گوشیهای هوشمند حداکثر حدود 45 وات و لپتاپها معمولاً تا 100 وات برق نیاز دارند. با این حال، شرکتهایی مانند اوپو روی یک شارژر 240 واتی کار کردهاند، بنابراین احتمالاً فقط مسئله زمان است که پشتیبانی از وات بالاتر به یک استاندارد در بین دستگاهها تبدیل شود.
منبع: Slashgear