جستجو
Close this search box.
جستجو
Close this search box.

پربازدید ترین‌های هفته

آموزش

میکروکنترلرهای PIC، Atmega و STM

میکروکنترلرهای PIC، Atmega و STM | تفاوت‌های این ریزپردازنده‌ها

اشتراک‌گذاری:

اشتراک‌گذاری:

اشتراک‌گذاری:

میکروکنترلر نوعی ریزپردازنده به شمار می‌آید که با اتصال قطعات گوناگون الکتریکی در مدار، اجزای مختلف یک کامپیوتر اولیه را ایجاد می‌کند. میکروکنترلرها موارد استفاده مختلفی دارند. از مهم‌ترین کاربردهای این پردازنده می‌توان از ساخت سیستم‌های متفاوت الکترونیکی نام برد. میکروکنترلرها را می‌توان به شکلی برنامه‌ریزی کرد که تنها در مواقع خاص و یا زمان‌هایی به آن‌ها احتیاج داریم فعالیت خود را در مدار آغاز کنند.

میکروکنترلرها دارای انواع مختلفی هستند که هر یک از آن‌ها برای کاربردهای متفاوتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای مثال میکروکنترلرهای PIC، Atmega و STM سه نوع از پرکاربردترین میکروکنترلرها به شمار می‌آیند و قصد داریم در این مطلب آن‌ها را از نظر کاربرد، قیمت و… مقایسه کنیم.

میکروکنترلر چیست؟

میکروکنترلرها در واقع یک کامپیوتر فشرده، کم هزینه، کوچک و همچنین مستقل هستند که در درون یک تراشه قرار دارند، میکروکنترلرها معمولا به عنوان یک کنترلر داخلی در داخل سیستم‌ها به کار برده می‌شوند. این ریزپردازنده‌ها را غالبا با توجه به تعداد بیت باس یا گذرگاه آن تقسیم‌بندی کرده و فرکانس کاری آن را تعریف خواهند کرد. به عنوان مثال امکان دارد شنیده باشید که میکروکنترلرهای مدل AVR از سری مگا، 8 بیتی بوده و سرعت کلاک آن‌ها به طور حداکثر معادل 16 مگاهرتز است.

میکروکنترلرها در تعداد بسیار زیادی از موتورهای خودرو، لوازم الکترونیکی مصرفی، تجهیزات تست و یا اندازه‌گیری و همچنین تجهیزات جانبی کامپیوتر به کار گرفته می‌شوند. قسمت اعظم میکروکنترلرهایی که این روزها استفاده می‌شوند، در داخل چیپ‌های دیگر قرار می‌گیرند؛ برای مثال اغلب تراشه‌های وایرلس از یک میکروکنترلر در درون خود برخوردار هستند.

میکروکنترلرها در درون یک سیستم قرار داده می‌شوند تا به این نحو عملکرد سیستم مربوطه را کنترل کنند. این ریزپردازنده‌ها، داده‌ها را به وسیله تجهیزات جانبی (I/O) دریافت کرده و پس از آن داده‌های مربوطه را در حافظه موقت یا کوتاه مدت خود ذخیره‌سازی خواهند کرد. سپس داده‌ها در واحد پردازنده مرکزی بر اساس برنامه یا دستورالعمل میکروکنترلر پردازش می‌شوند و در نهایت کار ارسال خروجی صحیح به واحدهای خروجی به انجام می‌رسد.

میکروکنترلرهای PIC، Atmega و STM

برخی از دستگاه‌های مختلف از چند میکروکنترلر متفاوت استفاده می‌کنند. این میکروکنترلرها به طور همزمان با یک‌دیگر در درون دستگاه فعالیت کرده و وظایف خود را به انجام می‌رسانند. به طور مثال، یک اتومبیل ممکن است از میکروکنترلرهای متفاوتی برخوردار باشد. برای مثال می‌توان به سیستم‌هایی از قبیل کنترل کشش، سیستم ترمز ضد قفل، کنترل تعلیق، تزریق سوخت و… اشاره کرد. به طور کلی میکروکنترلرها برای اطلاع از فعالیت‌های صحیح می‌توانند با هم ارتباط برقرار کنند.

مقایسه میکروکنترلرهای PIC، Atmega و STM

پس از آشنایی با میکروکنترلر بهتر است کمی درباره انواع متفاوت این کامپیوترهای کوچک صحبت کنیم. به صورت کلی ما توانایی این را داریم که میکروکنترلرها را با توجه به معیارهای مختلفی همانند معماری، کاربرد، حافظه و البته مجموعه دستورالعمل‌ها دسته‌بندی کنیم. از این رو نتیجه می‌گیریم که میکروکنترلرها انواع مختلفی دارند. در ادامه برخی از این انواع را معرفی خواهیم کرد.

میکروکنترلرهای  Atmega

میکروکنترلرهای ATmega نوعی از میکروکنترلرهای بسیار قوی هستند که بیشتر به منظور استفاده در بسیاری از برنامه‌های کاربردی مانند آردوینو مناسب است. میکروکنترلرهای ATmega دارای انواع مختلفی هستند که یکی از آن‌ها میکروکنترلر 8 بیتی است. این میکروکنترلر دارای مجموعه‌ای از دستورالعمل‌های کاهش یافته (RISC) است که این معماری مبتنی بر معماری هاروارد می‌باشد.

از سوی دیگر، میکروکنترلر Atmega به عنوان یکی از میکروکنترلرهای موجود در بازار حافظه داده و همچنین حافظه برنامه مجزایی را مورد استفاده قرار می‌دهد. این نوع از میکروکنترلرها از کاربردهای مختلفی برخوردار هستند.

در واقع این تراشه موارد استفاده بسیار زیادی دارند که برای مثال می‌توان به سیستم‌های کنترل موتور خودرو، ابزارهای انرژی مختلف، دستگاه‌های کنترل از راه دور در انواع گوناگون، تجهیزات و دستگاه‌های پزشکی، اسباب‌بازی‌های مختلف و… اشاره کرد. قیمت این میکروکنترلرها نیز بسیار متفاوت است. قیمت میکروکنترلرهای Atmega  نیز از 30 هزار تومان شروع می‌شود و برخی از مدل‌های آن نیز بالای 1 میلیون تومان قیمت دارند.

میکروکنترلر   Pic

میکروکنترلرهای PIC به وسیله کمپانی Microchip Technology Inc. تولید می‌شود و به طور گسترده‌ای در سیستم‌های الکترونیکی مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. این میکروکنترلرها با توجه به مناسب بودن قیمت، مصرف اندک انرژی و همچنین راحتی در استفاده طرفداران بسیار زیادی دارند. میکروکنترلرهای PIC در فضاهای گوناگونی نظیر صنایع خودروسازی، الکترونیک مصرفی و… استفاده می‌شوند.

این نوع میکروکنترلرهای برای نخستین بار در سال ۱۹۷۶ شمسی به بازار وارد شد. این روزها نسخه‌های بسیار بهتر، پیشرفته‌تر، کاربردی‌تر و البته با امکانات بالاتری از میکروکنترلرهای PIC در دسترس وجود دارند. این مدل میکروکنترلرها به صورت ۸ و ۳۲ بیتی موجود بوده و از اندازه‌های حافظه، ویژگی‌ها و همچنین رابط‌های ارتباطی گوناگونی برخوردار هستند.

میکروکنترلرهای PIC، Atmega و STM

ریزپردازنده یا میکروکنترلر PIC را می‌توان در صنایع مختلفی به کار برد. میکروکنترلرهای PIC علاوه بر این، در پروژه‌هایی که به مصرف اندک برق نیاز است نیز استفاده خواهند شد. قیمت خرید مدل‌های مختلف میکروکنترلرهای PIC نیز تفاوت‌های زیادی دارد. این قیمت از 25 هزار تومان آغاز و به بالای 750 هزار تومان نیز می‌رسد.

برخی از کاربردهای این نوع از میکروکنترلرها:

  • استفاده در الکترونیک مصرفی
  • کاربردی در صنعت ساخت اتومبیل
  • پرکاربرد در کنترل صنعتی
  • مورد استفاده در اتوماسیون خانگی و….

میکروکنترلر  Stm

اگر قصد خرید و استفاده از یک ریزکنترلر سرعتی و با قدرت پردازش مناسب، کم مصرف و همچنین قیمت مناسب هستید، بهتر است با میکروکنترلر STM آشنا شوید. این محصول به وسیله شرکت فرانسوی و ایتالیایی مشهور STMicroelectronics تولید و روانه بازار جهانی شد. این میکروکنترلر هم‌اکنون در بازار الکترونیک کشورمان کاربردهای متفاوتی دارد و بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روزها شرکت STMicroelectronics به یک مجموعه چندملیتی بدل شده و مرکز این کمپانی واقع در سوییس است.

با استفاده از میکروکنترلر STM می‌توان انواع فرآیندهای پردازش‌های سنگین و سبک را با کم‌ترین میزان تاخیر به انجام رساند. این نوع از میکروکنترلرها از حافظه فلش، حافظه داخلی، سی‌پی‌یو و البته لوازم جانبی نیز برخوردار هستند. بر همین اساس این نوع میکروکنترلرها را می‌توان در دیوایس‌های هوشمند متنوع جهت کنترل کردن فرآیندهای خودکار به کار گرفت.

میکروکنترلر STM در رنج‌های قیمتی مفاوتی وجود دارد. شما می‌توانید انواع میکروکنترلر STM را از 40 هزار تومان تا بالای 1 میلیون و 500 هزار تومان تهیه کنید. این میکروکنترلرها کاربردهای بسیار گوناگونی را دارا هستند.

میکروکنترلرهای PIC، Atmega و STM

مهم‌ترین کاربردهای میکروکنترلرهای STM به شرح زیر هستند:

  • تلفن‌های همراه
  • ساخت خودرو
  • تجهیزات مختلف پزشکی
  • دوربین‌های عکاسی و فیلم‌برداری
  • خانه‌های هوشمند
  • ماشین‌های ظرف‌شویی و لباس‌شویی
  • هشدار امنیتی

بهترین مجموعه برای خرید میکروکنترلرهای مختلف

همانطور که در این مطلب مطالعه کردید، میکروکنترلرها دارای انواع گوناگونی هستند که 3 مورد از آن‌ها میکروکنترلرهای PIC، Atmega و STM نام دارند. شما نیز باید با در نظر داشتن تفاوت‌های این میکروکنترلرها از نظر قیمت، کاربرد، خصوصیات فنی و… برای خرید آن‌ها اقدام کنید. برای خرید این میکروکنترلرها ما مجموعه بای بست الکترونیک را به شما معرفی می‌کنیم. این مجموعه باکیفیت‌ترین قطعات الکترونیکی مختلف نظیر میکروکنترلرها را به فروش می‌رساند. شما می‌توانید با خرید از این مجموعه از مزایایی نظیر قیمت مناسب، گارانتی، کیفیت بالای قطعات و… برخوردار شوید.

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *