جستجو
Close this search box.
جستجو
Close this search box.
غلاف‌های مقوایی؛ جایگزینی برای لانه‌های سوخته جانوران

غلاف‌های مقوایی؛ جایگزینی برای لانه‌های سوخته جانوران

اشتراک‌گذاری:

اگر چه حیوانات بسیاری در حین آتش‌سوزی‌های اخیر استرالیا کشته شدند، اما گفته می‌شود بعد از آتش‌سوزی‌ها، جانوران بیشتری ممکن است تلف شوند، چراکه جایی برای پنهان شدن از دید شکارچیان ندارند. با این حال “غلاف زیستگاهی” جدید که هم ارزان‌قیمت بوده و هم زیست‌تخریب‌پذیر، می‌تواند مخفیگاهی برای جانوران کوچک‌تر ایجاد کند.

این غلاف‌ها توسط دکتر الکساندرا کارتی از دانشگاه مک کواری طراحی شده‌اند. او پس از اینکه مشاهده کرد جانورانی که در بین علف‌ها و بوته‌ها و سایر گیاهانی که برای جانوران حکم پناهگاه داشتند، بعد از آتش‌سوزی دیگر جایی برای مخفی شدن ندارند و طعمه شکارچیان می‌شوند، تصمیم گرفت این غلاف‌ها را طراحی کند.

هر غلاف مقوایی به شکل یک هرم شش وجهی است که 60 سانتی‌متر ارتفاع دارد.

سوراخ‌هایی که در پایین غلاف‌ها قرار دارند به حیوانات کوچکی مثل صاریغ‌ها، بندیکوت‌ها و مارمولک‌ها اجازه می‌دهد تا وارد فضای داخلی غلاف شوند که به شش بخش تقسیم شده است. سوراخ‌های دیواره‌های داخلی به جانوران اجازه می‌دهد تا بین بخش‌های داخلی غلاف‌ها حرکت کنند. سوراخ‌های کوچک‌تری نیز در دیواره بیرونی غلاف‌ها قرار دارند که آفتاب را وارد غلاف می‌کنند و به رشد پوشش گیاهی زیر غلاف کمک می‌کنند.

از آنجایی که غلاف‌ها به شکل مسطح بسته‌بندی می‌شوند، حمل‌ونقل آنها و انتقالشان به طبیعت بسیار آسان است. پس از خارج شدن از بسته‌بندی و تا شدن به فرم هرم، با قرار دادن سنگ یا کیسه شن بر روی پایه آنها، می‌توان جای این غلاف‌ها را ثابت نگه داشت و محکمشان کرد، از شاخه‌های چوبی نیز به این منظور می‌توان استفاده کرد.

غلاف‌های مقوایی؛ جایگزینی برای لانه‌های سوخته جانوران

کارتی معتقد است جانوران به جای اقامت دائم در این غلاف‌ها، از آنها برای فرار از دست شکارچیان استفاده خواهند کرد و شاید در حین تعقیب و گریز از غلافی به غلاف دیگر بروند. هنگامی که پوشش گیاهی منطقه دوباره رشد کرد، این غلاف‌ها به سادگی تجزیه می‌شوند.

اکنون قرار است 200 غلاف در منطقه‌ای به نام North Head Sanctuary که بوته‌زاری به وسعت 62 هکتار بوده و برای جلوگیری از پخش شدن آتش به صورت کنترل‌شده سوزانده شده بود، مستقر شود. دوربین‌های حساس به حرکت و گرما که در این منطقه قرار دارند به مدت یک سال جانورانی که از این غلاف‌ها استفاده می‌کنند را رصد می‌کنند.

ممکن است این غلاف‌ها در کنار جعبه‌های سه‌بعدی که به عنوان لانه‌ای برای پرندگانی که لانه‌شان در آتش‌سوزی از بین رفته توسط تیمی در دانشگاه چارلز استورت طراحی شده‌اند، به کار روند.

منبع: Newatlas

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *