رقابت فینال تنیس بریزبین استرالیا بین اوپلکا و لهچکا امروز یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ ساعت 12:00 بهوقت ایران برگزار میشود. برای مشاهده این رقابت ها به صورت زنده میتوانید از لینک ارائهشده استفاده نمائید.
لینک پخش زنده فینال تنیس بریزبین استرالیا – یکشنبه 16 دی 1403
برای دسترسی به برنامه پخش زنده رقابتهای دیگر امروز از این لینک استفاده نمائید.
تنیس:
تِنیس (به انگلیسی: Tennis) ورزشی راکتی است که بین دو نفر (سینگل) یا بین دو تیم دونفره (دوبل) بازی میشود. هر بازیکن با یک راکت، توپ تنیس (توپی لاستیکی با پوشش نمدی) را به زمین حریف پرتاب میکند. بازیکنی (یا تیمی) که زودتر امتیاز نهائی را به دست آورد برندهاست.
این ورزش نخست در بریتانیا و بیشتر میان اشرافزادگان رایج شد و سپس به سایر کشورهای انگلیسی راه یافت و اکنون در همه کشورها بازی میشود. به دلیل نیاز به تجهیزات گرانقیمت و زمین مناسب برای انجام این ورزش، هنوز هم تنیس به عنوان یکی از ورزشهای گرانقیمت شناخته میشود.
تنیس از ورزشهای المپیک است. در برخی از کشورها به آن تنیس میدانی میگویند تا از ورزش دیگری بنام تنیس شاهی که در سالن و در زمینی بااندازه دیگری بازی میشود و همچنین تنیس روی میز (که در برخی کشورها با نام پینگ پنگ) جدا گردد.
اندازههای زمین تنیس
بازی تنیس در نخست بدون راکت و با دست خالی و پس از آن با دستکش انجام میشد.
امتیاز دهی
پوینت : پوینت (نقطه) کمترین امتیاز که از صفر تا ۴۰ در هر گیم داده میشود.
گیم: امتیاز پوینت بعد از ۴۰ تبدیل به یک گیم (بازی) میشود.
ست: هر ۶ گیم یک ست نام میگیرد.
مَچپوینت: امتیاز منجر به پیروزی در مسابقه
در سطح حرفهای مسابقات میتواند در حداقل ۳ ست یا حداکثر ۵ ست برگزار شود. در مسابقات گرند اسلم، جام دیویس و فینال المپیک مردان بازیها به شیوه دوم انجام میشوند. این در حالی است که بازیهای زنان همواره حد اکثر ۳ ست هستند. بازیکنی که زودتر شش «گیم» را بگیرد برنده «ست» میشود. البته به شرطی که دو گیم از حریف جلوتر باشد. تا هر جا که لازم باشد باید ست را ادامه داد تا این دو اختلاف حاصل گردد. روش امتیازبندی دیگری که میتواند جایگزین روش ذکر شده باشد، روش «تای-بریک» است به شرط آنکه تصمیم به استفاده از آن پیش از برگزاری مسابقه اعلام شده باشد. در این صورت قوانین زیر باید رعایت گردد: این روش هنگامی به اجرا در میآید که نتیجه برابر «شش» از نظر گیمی حاصل شده باشد. از این روش نمیتوان در ست سوم در بازی سه «سته» و در «ست» پنجم در بازی پنج «سته» استفاده نمود باید روش عادی یعنی برد یا اختلاف دو گیم اجرا گردد مگر اینکه پیش از مسابقه به نحو دیگری اتخاذ تصمیم شده باشد. در یک گیم «تای-بریک» روش زیر اعمال میشود. بازیکنی که زودتر ۷ امتیاز را بگیرد، برنده گیم و ست میشود به شرط آنکه دو امتیاز از حریف جلوتر باشد. اگر امتیاز (برابر شش) شود، گیم باید ادامه یابد تا این اختلاف حاصل شود.
روش تای بریک:
در روش «تای-بریک» امتیاز دهی باید از سیستم عددی انجام شود. (البته در مسابقات آزاد فرانسه در ست آخر یا پنجم تای برک وجود ندارد و بازی تا زمان اختلاف دو گیم ادامه مییابد) بازیکنی که نوبت سرویس او باشد برای تعیین امتیاز اول سرویس میکند. حریف او برای تعیین امتیازات دوم و سوم سرویس میکند و از آن به بعد هر بازیکن به تناوب برای دو امتیاز بعدی سرویس میکند تا برنده گیم مشخص شود. از امتیازات اول باید به تناوب از نیمه راست و چپ سرویس کرد، که در ابتدا از نیمه راست شروع میشود. اگر سرویس از نیمه اشتباه زمین زده شود و معلوم نگردد تمام نتایج بازی که از آن سرویس یا سرویسهای اشتباه در محل سرویس به محض آشکار شدن باید تصحیح شود. (توضیح آنکه بجز برای امتیاز اول که سرویس از نیمه راست زده میشود، برای هر دو امتیاز بعدی تا پایان «تای-بریک» هر بازیکن به ترتیب اول از نیمه چپ و سپس از نیمه راست سرویس میکند) بازیکنان باید پس از هر شش امتیاز و در خاتمه گیم «تای-بریک» اقدام به تعویض زمین بنماید. شیوهٔ امتیاز دهی در گیمهای معمولی بدین صورت است: هر گاه بازیکنی امتیاز اول را بگیرد امتیاز ۱۵ برای آن بازیکن ثبت میشود. با گرفتن امتیاز دوم، امتیاز ۳۰ اعلام میشود. با گرفتن امتیاز سوم امتیاز آن بازیکن ۴۰ اعلام میشود. هر گاه بازیکن امتیاز چهارم را نیز بگیرد، امتیاز به صورت اعلام «گیم» مشخص میشود. مگر اینکه: اگر هر یک از دو بازیکن سه امتیاز بگیرند، حساب امتیاز «برابر» (دیویس) اعلام میشود و امتیاز گرفته شده توسط یک بازیکن به عنوان (آوانتاژ) «امتیاز» مثبت اعلام میشود. اگر همین بازیکن امتیاز دیگری بگیرد، برنده «گیم» میشود؛ ولی اگر حریف امتیاز بعدی را بگیرد، حساب امتیازات دوباره به صورت برابر اعلام میشود. این کار به همین ترتیب ادامه مییابد تا آنکه یکی از بازیکنان پس از اعلام نتیجه برابر دوباره امتیاز بگیرد که نتیجه «گیم» به نفع آن بازیکن اعلام میشود.